«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Μιλώντας στο North 98, η κ. Σβίγκου πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος –κυβέρνησης, Σκουρλέτη - κυβέρνησης κ.ο.κ.».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Σκουρλέτης, το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ».

«Μέσα από τη διαπραγμάτευση και την πρώτη αξιολόγηση τα σχέδια που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αποκρούστηκαν» επεσήμανε η κ. Σβίγκου προσθέτοντας:

«Αυτή τη στιγμή, οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρόκειται να φέρουν από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ, η οποία είδαμε και με την παρέμβαση που έκανε πριν λίγες ημέρες, τη στιγμή της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψη της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές, μιλώντας για πράγματα που ούτε οι ίδιοι διανοούνται να ζητήσουν από την κυβέρνηση».
 
Top