Τετρασέλιδο υπόμνημα απέστειλε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης των Κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπή που θα ερευνήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο υπόμνημά του ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για απόπειρα συκοφάντησης του ίδιου, αλλά και για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Η «τιμωρία» της κυβέρνησης Σημίτης, και ειδικότερα η δική μου, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, μεγάλα έργα υποδομών. Επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλλει τότε η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ήταν η ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση» αναφέρει ο κ. Παπαντωνίου και προσθέτει:

«Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ' επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρέθηκαν.»

Σχετικά με τις συμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει ότι ο ίδιος έχει υποστεί «εξονυχιστικό» έλεγχο επί 14 χρόνια και «δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο».

«Η σημερινή πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση» επισημαίνει ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων.

 
Top