Απόδοση τιμής χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μνημείο του Ολοκαυτώματος, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας. Απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη, ο Πρωθυπουργός είπε ότι όσες φορές ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να τον συναντήσει. «Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός σε πολύ φιλική διάθεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως το μνημείο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, με τον κ. Μπουτάρη να συμπληρώνει πως η Θεσσαλονίκη λεγόταν Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης δεν γύρισαν πίσω.

Ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό εκφράζοντας τη χαρά του για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά στην υπηκοότητα αυτών των ανθρώπων που νιώθουν Έλληνες Εβραίοι. Έπρεπε να το υλοποιήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν το ψήφισαν όλοι, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 
Top