Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη από το βήμα της βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ελβετικές τράπεζες γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν 3 λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του», κατήγγειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρώην υπουργό να απαντήσει τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί, τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έχουν γίνει, τονίζοντας ότι η ύπαρξη αυτών των λογαριασμών οδήγησε στη διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ο επικεφαλής του Κινήματος στη συνέχεια τόνισε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει «ναι» στη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά και οι βουλευτές του θα προσπαθήσουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε κάθε υπόθεση που έχει οσμή σκανδάλου.

«Εξοπλισμοί, μίζες, πολυτελή σπίτια, διαφυγή στο εξωτερικό, δικαστήρια και τελικά κουκούλωμα» ανέφερε σε άλλη στιγμή της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στην ελληνική ιστορία. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι κάτι δεν πάει καλά με τις προανακριτικές και τις εξεταστικές επιτροπές καθώς έχουν υπάρξει 41 σε 43 χρόνια και μόνο 4 παραπομπές. «Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, με την ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναγνώρισε την πιθανότατα όλη αυτή η συζήτηση να είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού την κοινής γνώμης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τόνισε ότι είναι αφορμή για να προβληματιστούμε για την άμυνα της χώρας, αναφέροντας τις υψηλές δαπάνες σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Πρέπει να πάψουμε να αγοράζουμε όπλα μόνο για τις μίζες ή για δημόσιες σχέσεις, όπλα που αγοράζονται και δεν χρειάζονται» ανέφερε και παράλληλα ζήτησε κατάργηση του πελατειακού κράτους στο στράτευμα αλλά και αξιοκρατικές απολαβές αντί για ντροπιαστικούς μισθούς στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στον Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, και υπήρξε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Ο κ. Κοτσακάς δεν νιώθει την ανάγκη να πει ούτε μια λέξη όλα αυτά τα χρόνια για τα λεφτά που κατέληγαν σε τσέπες πολιτικών;» αναρωτήθηκε.

 
Top