Την κατάργηση της διαγωγής στα σχολεία προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη στη Βουλή για την κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Την κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία, ως μέτρου που προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία, είχαν ζητήσει με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, στο αίτημα για την κατάργηση του μέτρου της διαγωγής, αναφέρθηκε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η αριστεία είναι ρετσινιά. Σήμερα ακούμε ότι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός του διαγωγής. Ακούστε,εμείς, το ΠΑΣΟΚ, καταργήσαμε τον επιθεωρητή στα σχολεία. Αλλά αυτό ξέρετε ότι είναι ένα μέτρο ξεπερασμένο δεν ισχύει. Τι κάνουμε λαϊκισμούς στην παιδεία;» σχολίασε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Για το θέμα της διαγωγής κοσμίας και κοσμιοτάτης, ελπίζω όταν θα φέρουμε στη Βουλή τη διάταξη για την κατάργηση της διαγωγής, να την ψηφίσετε. Είναι ένα εντελώς αναχρονιστικό μέτρο, ένα μέτρο που χρησιμοποιήθηκε ενάντια και στους αριστερούς αλλά και ενάντια σε πάρα πολύ δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας» είπε ο υπουργός Παιδείας και ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη για την κατάργηση αυτής της «εντελώς αναχρονιστικής διάταξης».

Δείτε το βίντεο:

 
Top