Η « Λυπητερή» του Τραμπ στη Μέρκελ: 375 Δισεκατομμύρια Δολάρια Χρέους για ΝΑΤΟ!

Μιχαήλ Στυλιανού

Κατά την επίσκεψη της κ ΄Ανγκελας Μέρκελ στην Ουάσιγκτων, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ παρουσίασε στη Γερμανίδα καγκελάριο λογαριασμό 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων από καθυστερημένες υποχρεώσεις της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ .

Κατά τους Τάϊμς, η κ. Μέρκελ «αγνόησε την πρόκληση» , αλλ’ οπωσδήποτε το γεγονός επηρέασε το κλίμα της συνάντησης.

Γερμανός υπουργός, που η εφημερίδα δεν κατονομάζει, δήλωσε στους Τάϊμς: «Η ιδέα πίσω από την προβολή τέτοιων αξιώσεων είναι να τρομοκρατήσουν την άλλη πλευρά, αλλά η καγκελάριος το αντιμετώπισε με ψυχραιμία και δεν πρόκειται να αποκριθεί σε τέτοιες προκλήσεις».

Κατά πληροφορίες το τιμολόγιο βασίζεται στη δέσμευση των χωρών του ΝΑΤΟ να διαθέτουν το 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος τους για τις αμυντικές δαπάνες. Ο Πρόεδρος Τραμπ ανέθεσε, ως λέγεται, σε Αμερικανούς αρμοδίους να υπολογίσουν κατά πόσο υπολείπονται του 2% οι γερμανικές αμυντικές δαπάνες των 12 τελευταίων ετών, ποσό στο οποίο προστέθηκαν οι τόκοι και βγήκε το τιμολόγιο των 375 δις που παρουσίασε στην κ. Μέρκελ.

Το ποσό, που δεν υπερβαίνει κατά πολύ τις διαστάσεις που πήρε το ελληνικό δημόσιο χρέος, μετά τις αλλεπάλληλες γερμανικές «διασώσεις» της επταετίας», προσλαμβάνει έτσι τα χαρακτηριστικά θείας νεμέσεως και δεν πρόκειται να βυθίσει τον ευρωπαϊκό Νότο στο πένθος.

Πηγή
 
Top