Όλα δείχνουν, αρκετά καθαρά θα έλεγα, ότι περισσότερο από όλους επιδιώκουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο οι Αμερικανοί. Ο λόγος είναι πια ξεκάθαρος.

Πρέπει οπωσδήποτε να ρίξουν τον ανυπάκουο Ερντογάν και να διαλύσουν την πρόσφατη λυκοφιλία Τουρκίας – Ρωσίας.

Οι αποδείξεις και τα σημάδια που δείχνουν τους σχεδιασμούς των Αμερικανων γύρω από αυτό το θέμα είναι ορατοί.
Οι Βρετανοί μέσω της Guardian βλέπουν εκτός από θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας και την απουσία μηχανισμού στο ΝΑΤΟ που θα μπορούσε να εκτονώσει τη διαμάχη μεταξύ δυο μελλών του…. Το νόημα είναι διττό… κλείνουν το μάτι και στην Τουρκία και στην Ελλάδα…. Ο πιο υπάκουος θα έχει την εύνοια του ΝΑΤΟ! Και επειδή ο Ερντογάν αποκλείεται να υπακούσει έχουμε τους ελληνοφώνους προσκυνημένους να δώσουν γη και ύδωρ στους Αμερικανούς….


Μάλιστα οι βρετανοί δηλώνουν σίγουροι ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση πρόκλησης από τους Τούρκους. Λίγο σαν εσκεμμένος ‘’ερεθισμός’’ των Τούρκων δεν σας μοιάζει;
Ιδιαιτέρα η αναφορά στον αποδυναμωμένο στρατό της Τουρκίας εξαιτίας των διώξεων του Ερντογάν στους στρατιωτικούς μοιάζει σαν προμελετημένη καταδικαστική απόφαση των ενεργειών του ενώπιον του τουρκικού λάου για κάτι που πρόκειται να συμβεί…..

Ο αγωγός EAST MED προωθείται δυναμικά και αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι έχουν πυκνώσει τις απειλές και τα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Κύπρο. Στο ίδιο μήκος κόμματος όμως σπεύδουν και οι ισραηλινοί στη περιοχή με αεροπορία και ναυτικό για να υπενθυμίσουν στους Τούρκους ότι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους που εκτός από τα κοιτάσματα περιλαμβάνουν και τον εν λόγο αγωγό. Μόνο που αυτός ο αγωγός αφήνει έξω την Τουρκία από το ενεργειακό παιχνίδι…..

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη….

Βγήκε είδηση ότι οι Αμερικανοί θέλουν να ανανεώσουν τη σύμβαση της βάσης της Σούδας για πέντε χρόνια αντί για ένα όπως συνήθως! Και μάλιστα σκοπεύουν να την αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο και να υποβαθμίσουν αυτή του Ιντσιρλίκ που συχνά γίνεται αντικείμενο εκβιασμού από τη μεριά της Τουρκίας. Συγχρόνως ο υπουργός εθνικής άμυνας εμφανίζεται τελευταία πολύ τσαμπουκαλεμενος και γεμάτος σιγουριά για μια δυναμική και αποφασιστική απάντηση της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας. Πόθεν έσχες μίστερ; Σίγουρα κάτι έχει συμφωνήσει με τους Αμερικανούς αλλιώς πως;

Να σας υπενθυμίσω εδώ και πρόσφατες δηλώσεις των Αμερικανών ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας η Ελλάδα θα υπερισχύσει!!!!!!! Και το λένε αυτό οι μόνιμα εχθρικοί στα εθνικά μας θέματα Αμερικανοί !!!!

Εκτός βέβαια από την πτώση του Ερντογάν δεν πρεπει να ξεχνάμε το σταθερά μεγάλο ενδιαφέρον των Αμερικανών και όχι μόνο, για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι τα κοιτάσματα της Κρήτης είναι υπερδιπλάσια από ότι γνώριζαν μέχρι σήμερα…. Θέλουν λοιπόν οπωσδήποτε ανακήρυξη ΑΟΖ για την έναρξη άντλησης των ενεργειακών πόρων. Θα έχετε παρατηρήσει τελευταία διάφορους ‘’καθηγητές’’ και δημοσιογράφους’’ να τονίζουν την αναγκαιότητα ανακήρυξης ΑΟΖ.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκαθαρίσουν οι Αμερικανοί τα συμφέροντά τους στο Αιγαίο. Και φυσικά πάντα σε βάρος της χώρας μας. (Περισσότερα στο άρθρο: ‘’Η Ελλάδα θα πληρώσει και πάλι τα σχέδια των Αμερικανών. Θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο με έντονο γεωπολιτικό πρόσημο.’’)

Να θυμάστε αυτό που σας έχω πει πολλές φορές: ‘’ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ’’…. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια πρόσκαιρη νίκη κατά της Τουρκίας θα είναι σκηνοθετημένη για μια μεγάλη ήττα λίγο μετά….

Γιατί μόλις ρίξουν τον Ερντογάν τότε αναλαμβάνουν τα πιστά σκυλιά του ΝΑΤΟ, οι οπαδοί του Γκιουλέν. Κάπου εκεί αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τη χώρα μας καθώς είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσουν δυναμικά ότι έχουν ‘’γκριζάρει’’. Και τότε θα έχουν τις ευλογίες της Αμερικής.

Τα στενά είναι πολύ βασικά για τους Αμερικανούς. Και δυστυχώς είναι στα χέρια των μεγαλύτερων εχθρών και γειτόνων μας. Η Αμερική θέλει οπωσδήποτε να τα ελέγχει μέσω ενός πιστού συμμάχου της. Κι αν για λίγο ο Ερντογάν βγήκε από το μαντρί το βέβαιο είναι ότι θα επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά, ο επόμενος….

ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ
 
Top