Στα εγκαίνια του πρώτου Innovation Center στο Λονδίνο, η Visa ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, περισσότερες από 12 Ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν διαθέσιμη την υπηρεσία Visa Token.

Πρόκειται για την τεχνολογία που καθιστά τις online και mobile πληρωμές πιο ασφαλείς και άνετες, αντικαθιστώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού του καταναλωτή με μία ψηφιακή σειρά αριθμών.

Η τεχνολογία ήδη είναι διαθέσιμη σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Visa συνεργάζεται με πελάτες και εταίρους με στόχο την επέκταση της χρήσης της τεχνολογίας σε περισσότερες χώρες και διαδικτυακές πληρωμές.

Η υπηρεσία Token της Visa, που για πρώτη φορά εγκαινιάστηκε από την εταιρεία το 2014, αποτελεί την τεχνολογία που υποστηρίζει δημοφιλείς υπηρεσίες πληρωμών, όπως το Apple Pay και το Android Pay, παρέχοντας στους καταναλωτές έναν ασφαλή τρόπο να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους μέσα από την κινητή τους συσκευή. Η τεχνολογία βρίσκεται στην καρδιά του οράματος της Visa για το IoT (Internet of Things), καθιστώντας το εμπόριο ασφαλές και εύκολο μέσω οποιασδήποτε συνδεδεμένης συσκευής, όπως τα τηλέφωνα, τα tablet, οι συσκευές wearable, μέχρι αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές.

Βασικοί Παράγοντες Ανάπτυξης των Ηλεκτρονικών Πληρωμών στην Ευρώπη

Η ασφάλεια, η άνεση και η αύξηση σημείων λιανικής πώλησης που δέχονται ανέπαφες πληρωμές είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη. Η τεχνολογία token της Visa παρέχει στους καταναλωτές σιγουριά όταν πραγματοποιούν τις αγορές τους χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές τους και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία καθημερινών αγορών.


Επιπλέον, οι έμποροι σε όλη την Ευρώπη εγκαθιστούν με αυξανόμενο ρυθμό νέες τεχνολογίες.

• Στην Ευρώπη, οι πέντε πιο διαδεδομένες εμπορικές κατηγορίες για πληρωμές μέσω φορητών συσκευών είναι τα εστιατόρια, τα super market, οι μεταφορές, το φαγητό/ ποτό και η ψυχαγωγία.
• Όταν χρησιμοποιούν τη φορητή συσκευή τους, οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο €9 σε καταστήματα και €41 στο διαδίκτυο.
• Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο εξωτερικό έχει παρατηρηθεί ότι οι Ευρωπαίοι έχουν χρησιμοποιήσει τη φορητή τους συσκευή για να κάνουν μία αγορά σε 91 χώρες, κάτι που αποδεικνύει ότι αισθάνονται ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν τα smartphones ή τα tablets τους για αγορές σε άλλες χώρες.
• Πάνω από 1,2 εκατομμύρια έμποροι στην Ευρώπη δέχονται ανέπαφες πληρωμές με κάρτες και φορητές συσκευές , ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέπαφων συναλλαγών Visa σε περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια . Αυτό αντιπροσωπεύει το 32% όλων των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί με Visa.


Internet of Things (IoT)

Η Υπηρεσία Token της Visa είναι θεμελιώδης για την επίτευξη ασφαλούς εμπορίου με ένα ευρύ φάσμα δικτυωμένων συσκευών, από ένα ρολόι χειρός και ένα δαχτυλίδι έως μία ηλεκτρική συσκευή ή ένα αυτοκίνητο.

Η συνεργασία της Visa με την IBM που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, αναδεικνύει το κοινό όραμα και την πεποίθηση ότι μπορούμε με ασφάλεια να ενσωματώσουμε πληρωμές και εμπόριο σε παραπάνω από 20 δισεκατομμύρια δικτυωμένες συσκευές έως το 2020.

Πηγή
 
Top