Μέσα σε ένα τροχόσπιτο που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην εθνική οδό Κόνιτσας – Κοζάνης βρήκαν μισό τόνο κάνναβης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 53 και 26 ετών, οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη χώρας μας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του οχήματος, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 529 κιλά κάνναβης ενώ από την αστυνομία αναζητείται ένας 54χρονος Έλληνας ο οποίος είχε μισθώσει το όχημα από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

 
Top