Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου άσκησε έφεση κατά της απόφασης του προδικαστικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιόλι, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα, στο Politico. Μένει τώρα να διαπιστωθεί πότε θα μπει ξανά στη φυλακή.

Ο Φίγκα - Ταλαμάνκα είναι ο γενικός διευθυντής μιας άλλης ΜΚΟ, της No Peace Without Justice. Με επίκεντρο τη διεθνή ποινική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προώθηση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η οργάνωση εδρεύει επίσημα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες και έχει την ίδια διεύθυνση στις Βρυξέλλες με το Fight Impunity, στη οδό 41 Rue Ducale.

Ο Φίγκα - Ταλαμάνκα, ήταν ο μόνος ύποπτος που αφέθηκε ελεύθερος μετά από την προκαταρκτική ακρόαση την Τετάρτη. Άλλοι δύο -ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι- οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή, όπου θα παραμείνουν για τουλάχιστον έναν μήνα. Οι τρεις ύποπτοι μπορούν να προσφύγουν εναντίον των συνθηκών κράτησής τους, εντός 24 ωρών. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα το κάνουν.
 
Top