Για απειλές των ΗΠΑ σχετικά με δολοφονία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος μάλιστα έστειλε τελεσίγραφο στο Κίεβο, να αποδεχθεί τις προτάσεις που έχει διατυπώσει η Μόσχα διαφορετικά τις αποφάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η ουκρανική κρίση θα τις λάβει ο ρωσικός στρατός.

Δολοφονία Putin

«Η Ουάσιγκτον είναι μπροστά από κάποιους άλλους, καθώς κάποιοι «ανώνυμοι αξιωματούχοι» από το Πεντάγωνο εξέφρασαν στην πραγματικότητα απειλές ότι θα πραγματοποιήσουν ένα «αποκεφαλιστικό χτύπημα» στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί απειλή απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Αν όντως κάποιος έχει τέτοιου είδους ιδέες, τότε αυτός θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Lavrov, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά μηνύματα από τη Δύση που «δείχνουν» σύγκρουση ακόμα και όσον αφορά μια πυρηνική σύγκρουση.

Μιλάνε και για πυρηνική σύγκρουση

«Η Liz Truss είναι ένα από τα ζωντανά παραδείγματα, καθώς είπε δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας ότι ήταν έτοιμη να διατάξει πυρηνικό χτύπημα.
Δεν αναφέρω εδώ τις υπερβολικές προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου.
O Vladimir Zelensky κατάφερε να πείσει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας.
Αυτό είναι πέρα από κάθε όριο.

Ωστόσο, ακούσαμε πολύ χειρότερες δηλώσεις εκ μέρους των αξιωματούχων του Κιέβου» είπε ο Lavrov.

Τελεσίγραφο στο Κίεβο

Στο πλαίσιο αυτό ο Lavrov έστειλε ένα ακόμα τελεσίγραφο στο Κίεβο, να αποδεχθεί τις προτάσεις που έχει διατυπώσει η Ρωσία διαφορετικά τις αποφάσεις θα τις λάβει ο ρωσικός στρατός.
«Οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το ουκρανικό καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό.
Απομένουν συνεπώς λίγα που πρέπει να γίνουν: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό.
Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός» υποστήριξε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως «η μπάλα» είναι στο Κίεβο και στην Ουάσινγκτον για το εάν θέλουν να μπει ένα τέλος σε αυτές τις πολεμικές συγκρούσεις.

Αδύνατες οι συνομιλίες με τον Biden

Επιπλέον, ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι είναι αδύνατο για τη Ρωσία να έχει κανονικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ όσο πρόεδρος είναι ο Joe Biden.
«Το να έχουμε μια κανονική συνομιλία με την κυβέρνηση Biden, η οποία έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει μια στρατηγική ήττα της χώρας μας ως έναν από τους στόχους της, είναι αντικειμενικά αδύνατο» υποστήριξε ο Lavrov αναφέροντας πως η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσιγκτον συνεχίζει να έχει πιο οξύ χαρακτήρα».
«Οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ βρίσκονται σε μια πραγματικά αξιοθρήνητη κατάσταση καθώς έχουν σχεδόν σταματήσει εξαιτίας της Ουάσιγκτον.
Εξηγούμε με συνέπεια στους Αμερικανούς ότι δεν είναι στο στυλ μας να υποτιμούμε σκόπιμα τις διακυβερνητικές σχέσεις»
τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

Μάλιστα ο Lavrov υποστήριξε ότι η στάση της Δύσης, η οποία στοχεύει στην απόλυτη απομόνωση της Ρωσίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων.
«Η Δύση μιλά ασταμάτητα με ανεύθυνες εικασίες για το ότι η Ρωσία φέρεται να βρίσκεται στο χείλος χρήσης πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας.
Η πολιτική στάση της Δύσης που αποσκοπεί στην απόλυτη απομόνωση της Ρωσίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Ενέχει τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως ένας πυρηνικός πόλεμος δεν θα έχει νικητές και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ θέλουν να μας καταστρέψουν

Όπως λέει, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θέλουν να συντρίψουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης για να την καταστρέψουν στη συνέχεια.
«Οι ενέργειες της Δύσης και της μαριονέτας Zelensky επιβεβαιώνουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ουκρανικής κρίσης.
Δεν είναι μυστικό ότι ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να κερδίσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης προκειμένου να μας εξασθενίσουν και να μας καταστρέψουν.
Οι αντίπαλοί μας θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν αυτόν τον στόχο» είπε ο Lavrov, επισημαίνοντας πως αυτός που θα επωφεληθεί τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά από μια μεγάλη σύγκρουση είναι οι ΗΠΑ.
«Η Ουάσιγκτον λύνει επίσης έναν βασικό γεωπολιτικό της στόχο, να σπάσει τους παραδοσιακούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης και να κάνει τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους της να εξαρτώνται ακόμη περισσότερο από αυτήν» υπογράμμισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr
 
Top