Πάρτι με ναρκωτικά; Οι αποκαλύψεις για εκδηλώσεις επί Λιζ Τρας και Μπόρις Τζόνσον.

Λίγους μήνες μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Guardian έρχεται να την εμπλέξει σε πάρτι με ναρκωτικά που πραγματοποιήθηκαν στο Chevening και την Downing Street.

Εντοπίστηκαν υπολείμματα λευκής σκόνης μετά από πάρτι στα οποία συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της Λιζ Τρας.

Η ύποπτη λευκή σκόνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, ανακαλύφθηκε στο κτήμα Chevening το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν οι μέρες πριν η Λιζ Τρας αναδειχθεί στην ηγεσία των Τόρις και γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Μέλος του προσωπικού ισχυρίζεται πως εξέτασε τη λευκή σκόνη χρησιμοποιώντας ειδικό στυλεό που αλλάζει χρώμα όταν έρθει σε επαφή με κοκαΐνη.

Η κατοχή κοκαΐνης αποτελεί ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και επτά χρόνια ή και χρηματικό πρόστιμο.

Διαφορετικές πηγές ανέφεραν την ύπαρξη παρόμοιων ευρημάτων στα γραφεία της Downing Street, στον αριθμό 10, μετά από δύο πάρτι που διοργάνωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια των lockdown.

Το προσωπικό στο κτήμα Chevening υποστηρίζει ότι σε δύο περιπτώσεις βρέθηκαν ίχνη λευκής σκόνης σε τραπεζάκι αίθουσας παιχνιδιών.

Ήταν μετά από βραδιές που η Λιζ Τρας είχε φιλοξενήσει καλεσμένους στην εξοχική κατοικία στο Kent, καταφύγιο για τους υπουργούς Εξωτερικών.

Η Λιζ Τρας, τότε υπουργός Εξωτερικών, φιλοξένησε μια εκδήλωσε στο διατηρητέο κτίριο του 17ου αιώνα, το Σαββατοκύριακο 19-21 Αυγούστου, και ενώ η εκστρατεία της για την ηγεσία βρισκόταν σε πλήρη εξουσία.

Μια άλλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-4 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο εκδηλώσεις έδωσαν το παρών διάφοροι πολιτικοί της σύμμαχοι.

Η χρήση της έπαυλης των 115 δωματίων παραχωρείται παραδοσιακά στον υπουργό Εξωτερικών. Η συντήρησή της χρηματοδοτείται από καταπίστευμα που θεσπίστηκε με νόμο του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με μαρτυρία εκ των έσω, γινόταν ευρέως χρήση κοκαΐνης από πολιτικούς συμμάχους της Λιζ Τρας. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες πως έκαναν χρήση ναρκωτικών οι δύο πρώην πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας και Μπόρις Τζόνσον.

Λιζ Τρας: Τα πάρτι, τα ναρκωτικά, τα ματωμένα χαρτομάντηλα
Η θητεία της Λιζ Τρας διήρκησε 45 ημέρες. Ο μίνι – προϋπολογισμός, που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, οδήγησε τις αγορές κρατικών ομολόγων σε ελεύθερη πτώση.

Ανάγκασε την Τράπεζα της Αγγλίας να δαπανήσει δισεκατομμύρια λίρες για την αγορά κρατικού χρέους για να προστατεύσει τη σταθερότητα της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τις μαρτυρίες για τα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω lockdown στον αριθμό 10 της Downing Street, ο Μπόρις Τζόνσον δεν φέρεται να ήταν παρών σε κανένα από τα δύο.

Υπολείμματα λευκής σκόνης βρέθηκαν το πρωί μετά από πάρτι την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου στις 17 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική Guardian, το προσωπικό καθαριότητας εντόπισε λευκή σκόνη στα μπάνια και ένα τραπέζι. Λέγεται ότι κοντά στο τραπέζι εντοπίστηκαν και μικρές πλαστικές σακούλες. Μαζί και χαρτομάντηλα λερωμένα με κηλίδες αίματος και εμετό.

Βρέθηκε, επίσης, μια πεταμένη κάρτα Boots Advantage, χωρίς να έχει γίνει γνωστό σε ποιον ανήκε.

Οι αποκαλύψεις για το εν λόγω πάρτι, που πραγματοποιήθηκε πριν η βασίλισσα αναγκαστεί να θρηνήσει μόνη της στην κηδεία του συζύγου της, προκάλεσαν οργή.

Οι μαρτυρίες και οι επίσημες ανακοινώσεις
Ίχνη λευκής σκόνης βρέθηκαν και μικρές πλαστικές τσάντες βρέθηκαν επίσης στις τουαλέτες της Downing Street στις 19 Δεκεμβρίου 2020. Το πρωινό μετά το Χριστουγεννιάτικο πάρτι. Το προσωπικό υποψιάστηκε ότι πρόκειται πιθανότατα για ναρκωτικά.

Η Sue Gray, που ανέλαβε την εκπόνηση της έκθεσης για τα πάρτι που έγιναν κατά τη διάρκεια των lockdown, δεν έκανε καμία αναφορά στη λήψη ναρκωτικών.

Οι αποκαλύψεις της βρετανικής Guardian έρχονται μετά την αναφορά ανάλογων στοιχείων για χρήση κοκαΐνης σε τουαλέτες δίπλα στο κυβερνητικό γραφείο του Μπόρις Τζόνσον.

Να σημειωθεί πως η βρετανική Guardian υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων στη Λιζ Τρας σχετικά με τους ισχυρισμούς. Αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερώς. «Αυτό είναι κατηγορηματικά αναληθές», ανέφερε εκπρόσωπός της.

Το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει. «Ο Μπόρις Τζόνσον είναι έκπληκτος από αυτούς τους ισχυρισμούς. Δεν είχε γνώση των υπαινιγμών για χρήση ναρκωτικών στο νούμερο 10 της Downing Street. Και από όσο γνωρίζει, δεν έχουν γίνει τέτοιοι ισχυρισμοί στη Sue Gray ή σε άλλους ερευνητές», τόνισε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος της Downing Street υποστήριξε πως η Guardian δεν έχει παράσχει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς. «Αν υπήρχαν ουσιαστικοί ισχυρισμοί, θα περιμέναμε να αναφερθούν από την αστυνομία».
Πηγή: Guardian
 
Top