Διαρκείς πιέσεις υπέρ του Κατάρ ασκούσε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σε σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές.

Όπως ανέφερε το Mega, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, που βρίσκεται προφυλακισμένος και αυτός, τηλεφωνούσε διαρκώς σε ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών και τους ζητούσε να πάρουν τον λόγο στις ακροάσεις υπέρ του Κατάρ. Σε μια προσπάθεια να τους πείσει, μάλιστα, φέρεται να τους έλεγε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει με επιχειρηματολογία.

Σημειώνεται ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι εργαζόταν στο γραφείο Ιταλού ευρωβουλευτή, ο οποίος δεν είναι υπό έρευνα για το Qatargate, ωστόσο φέρεται να έκανε κουμάντο στο γραφείο για τα θέματα του Κατάρ. Σε δηλώσεις του σε ιταλικά ΜΜΕ, ο ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση για το Κατάρ από τον βοηθό του.

Παράλληλα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αποκάλυψε ένα e-mail που εστάλη από τον ευρωβουλευτή για τον οποίο δουλεύει ο σύζυγος της κ. Καϊλή, σύμφωνα με το οποίο καλεί τους συναδέλφους του από το ευρωσοσιαλιστικό κόμμα να καταψηφίσουν τροπολογία ψηφίσματος που έλεγε ότι δόθηκε το Μουντιάλ στο Κατάρ από τη FIFA με δωροδοκία και διαφθορά.

«Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στο Κατάρ, θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση μου στη χθεσινή συνάντηση της ομάδας μας, ζητώντας σας να καταψηφίσετε στην ψηφοφορία.
Στην τροπολογία υποστηρίζεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA, μέσω δωροδοκίας και διαφθοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να κατηγορεί μια χώρα χωρίς αποδείξεις που να προέρχονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές»,
αναφέρει το e-mail που εστάλη στους ευρωβουλευτές.
 
Top