Της Ιωάννας Υψηλάντη
Όλες τις διώξεις των Ουκρανών, εναντίον των Ρωσόφωνων, το φ/β τις υιοθετεί και... χαρακτηρίζει "ψευδείς πληροφορίες", όσες αγριότητες και απαγορεύσεις του καθεστώτος, ανεβαίνουν στα πόστ.
Και βλέπουμε και ακούμε, στα βίντεο, επακριβώς αυτά, που λέγονται και γίνονται, διαβάζουμε επακριβώς, τις τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις του Ουκρανικού κράτους, εναντίον της Εκκλησίας, που υπάγεται, στο Ρωσικό Πατριαρχείο και δέχεται απαγόρευση της λειτουργίας της, και βγάζουν ψεύτες και τα μάτια μας και τ΄αυτιά μας!!!
Οι Ουκρανοί fact chekers χαρακτηρίζουν fake news, οποιοδήποτε γεγονός έχει χαρακτηριστεί, από το καθεστώς του Κιέβου, ως παράνομο. Για παράδειγμα, οτιδήποτε θεωρεί, ως Ρωσική προπαγάνδα.
"Αφορμή για τις ενέργειες εξουδετέρωσης της φιλορωσικής εκκλησίας στην Ουκρανία ήταν το γεγονός της λατρείας στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, που δόξασε τη Ρωσία -και αυτό συνέβη παράλληλα με τον βομβαρδισμό της κρίσιμης υποδομής της χώρας. Συγκεκριμένα, στις 12 Νοεμβρίου, ο ιερέας της OCU Mikhail Omelyan δημοσίευσε στο Facebook βίντεο από μια λειτουργία στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, όπου δόξασαν τη Ρωσία.
Στην πραγματικότητα, το UOC-MP, ως οργάνωση, και οι ιερείς του, ως εκπρόσωποι της εκκλησίας, καταδικάστηκαν επανειλημμένα και συστηματικά για ενέργειες που στόχευαν στην υπονόμευση του ουκρανικού κράτους και οι δηλώσεις και οι εκτιμήσεις τους συνέπεσαν με τη γνώμη της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, ακόμη και πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις στις εκκλησίες του UOC-MP και έγιναν δηλώσεις υπέρ της ρωσικής επιθετικότητας στο Donbas. Για παράδειγμα, στο Svyatogorsk της Ουκρανίας, για αρκετά χρόνια στις 9 Μαΐου, γινόταν η εκδήλωση, για το Ρωσικό «αθάνατο σύνταγμα», χαρακτηρίζοντας το,  απλώς μια πομπή του σταυρού." (είχε απαγορευτεί, από το καθεστώς, ο εορτασμός της Ημέρας της Νίκης, κατά του φασισμού και οι ιερείς είχαν μετονομάσει τον εορτασμό, ως λιτανεία ).
Αυτά γράφουν οι Ουκρανοί fact chekers, στην αιτιολόγηση τους, για να χαρακτηρίσουν ψευδές, κάθε πραγματικό βίντεο και κάθε πραγματική πράξη, που συμβαίνει εκεί.
Και το φ/β τα υιοθετεί.
Έτσι, για 90 μέρες θα βρίσκομαι "χαμηλά στις ενημερώσεις" των φίλων.
Δεν έχει καμία σημασία! Το δικό μου μότο είναι ότι "η αυτολογοκρισία είναι η χειρότερη μορφή λογοκρισίας".
Και παραμένει!

 
Top