Έκτακτη σύσκεψη των Προέδρων όλων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής και της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς, με χρηματισμό από το Κατάρ. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα και σε αυτή θα αποφασιστεί να καθαιρέσουν την Εύα Καϊλή από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής.

Επίσης, η ομάδα των Πρασίνων εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από την κα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της εάν αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή. Σύμφωνα με πηγές του Ευρωκοινοβουλίου είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουν εμπλακεί μόνο στελέχη των Ευρωσοσιαλιστών στην υπόθεση και είναι πιθανό η έρευνα της Εισαγγελίας να έχει επεκταθεί και σε άλλα άτομα.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, εκεί όπου έγινε η έφοδος των Αρχών. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo, εντοπίστηκαν τσάντες με χρήματα, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές. Το σπίτι της, στο οποίο διαμένει με τον σύντροφό της, βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, σε απόσταση αναπνοής από το Ευρωκοινοβούλιο.

Μόλις 100 μέτρα από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι το σπίτι της Εύας Καϊλή, στο οποίο έκαναν έφοδο οι βελγικές Αρχές.

Έφοδο σε 17 σπίτια έκανε την Παρασκευή η βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου διαφθοράς με τη συμμετοχή νυν και πρώην στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ένα από αυτά βρισκόταν μόλις 100 μέτρα μακριά από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου και ανήκει στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Στη γειτονιά της Καϊλή
Το MEGA βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο οποίο έγινε η έφοδος της αστυνομίας στα πλαίσια της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Μάλιστα, αυτό που σόκαρε τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης των βελγικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές ευρωπαίων αξιωματούχων: του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας συνδικάτων, ενός πρώην ευρωβουλευτή της ομάδας των Σοσιαλιστών και του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
 
Top