Σε ένα tweet-βόμβα που δημοσίευσε ένας από τους πιο εξέχοντες βιολόγους του Ισραήλ και ο πρώην επικεφαλής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας, καθηγητής Shmuel Shapira, ο Ισραηλινός επιστήμονας αναφέρει:

«έκανα τρία λάθη: Αυτά ήταν το πρώτο εμβόλιο, το δεύτερο εμβόλιο και το τρίτο εμβόλιο», σε σχέση με τα εμβόλια COVID-19 της Pfizer.

Ο καθηγητής πρόσθεσε: «Ποιος λέει ότι όσοι εμβολιάστηκαν δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος;»

Ο καθηγητής Shapira, ο οποίος ήταν ένας από τους δημιουργούς ενός ισραηλινού εμβολίου για τον COVID-19 το οποίο όμως δεν διατέθηκε στο κοινό , έδωσε συνέντευξη στην ισραηλινή τηλεόραση και του ζητήθηκε να εξηγήσει τη θέση του.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι παρόλο που τα εμβόλια της Pfizer δεν ήταν «ψεύτικα» και είχαν σώσει ζωές, «έχουν επίσης πολύ περιορισμένη αποτελεσματικότητα, ίσως για τρεις μήνες και έχουν πολυάριθμες παρενέργειες, πολλές από τις οποίες είναι σοβαρές και έχουν προκαλέσει απώλεια ζωών, και το τελευταίο είναι κάτι που προσπαθούν να το συγκαλύψουν», είπε ο Shapira, για να συμπληρώσει:

«Υπάρχουν δημοσιεύσεις από διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις καρδιακές λοιμώξεις που σχετίζονται με αυτό το εμβόλιο, οι καρδιακές λοιμώξεις μερικές φορές είναι θανατηφόρες, επηρεάζουν νέους ανθρώπους, υπάρχουν σημαντικές νευρολογικές ασθένειες που σχετίζονται και ακόμη και αύξηση της ευαισθησίας στον καρκίνο».Η Δρ. Sharon Elroi-Price, επικεφαλής του τμήματος Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, έσπευσε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Shapira.

Μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, η Πράις είπε ότι δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για να γνωρίζουμε εάν τα εμβόλια θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο, ο οποίος αναπτύσσεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί ακόμη και να προκληθεί από τον ίδιο τον COVID.

Η Δρ. Πράις είπε ότι ο καθηγητής Shapiro «δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα» σχετικά με τα εμβόλια, τα οποία έχουν παρενέργειες αλλά καμία τόσο σοβαρή όσο η ανάπτυξη μιας σοβαρής περίπτωσης του COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι «Το Ισραήλ αποτέλεσε το πειραματόζωο των εμβολίων της Pfizer – Το ζήτησα εγώ από τον Α.Μπουρλά»

 
Top