Της Ιωάννας Υψηλάντη
"Μεγάλωσε στα μεταπολεμικά χρόνια και ανάθρεψε τα παιδιά της, μέσα στις...

σκληρές οικονομικές συνθήκες της δεκαετίας του 1970. Αλλά η συνταξιούχος Γκλένις Χιλλ λέει ότι η ζωή ποτέ δεν ήταν τόσο σκληρή όσο είναι σήμερα. Οι ταχύτατα αυξανόμενοι λογαριασμοί της ενέργειας σημαίνουν ότι μια γυναίκα ηλικίας 74 ετών δεν τολμά να ανάψει  θερμαντικά σώματα στο σπίτι της, για περισσότερο από μία ώρα."
Αυτή η γυναίκα μιλάει στην Αγγλική "Μίρορ" και προσθέτει ότι κάτω απ΄τις κουβέρτες του κρεβατιού της, στρώνει εφημερίδες, για να μην κρυώνει, όπως έκανε και σαν παιδί, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης "National Energy Action", 10.000 Βρετανοί πεθαίνουν, λόγω κρύων σπιτιών.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Αγγλική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε αυξήσεις, κατά 80%, στο ανώτατο όριο τιμών και συγκεκριμένα, στις 3.549 λίρες, ή 6.017 δολάρια, έναντι των 1971 λιρών ή 3.348 δολ.
Ο περυσινός μέσος όρος των 1.277 λιρών (2.164 δολ.) τριπλασιάστηκε.
 Οι Βρετανοί πληρώνουν μία φορά τον χρόνο.
Ωστόσο, ούτε οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κατάσταση θα καλυτερέψει.
Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας συμβούλων ενέργειας "Cornwell Insights", η ανοδική πορεία των λογαριασμών  ενέργειας των νοικοκυριών πρόκειται να επιταχυνθεί.
Προβλέπεται ότι οι λογαριασμοί θα μπορούσαν να φτάσουν τις 6.616 λίρες (11.212 δολάρια) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, (2023), πριν πέσουν στις 5.897 λίρες (9.999 δολάρια) ετησίως τον Ιούλιο.
Οι Βρετανοί δολοφονούνται.
Μέσα σε τρία χρόνια (2012-2015) πέθαναν από το το κρύο, στα κρεβάτια τους, ή ανέπτυξαν πνευμονίες και άλλες ασθένειες των πνευμόνων, 120.000 άνθρωποι.
Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια το κράτος τους ζητεί να μειώσουν την θερμοκρασία στα σπίτια τους, για "να σώσουν το περιβάλλον", αναφέροντας ότι έτσι θα σωθούν τα δάση. Μόνο που καμία σχέση δεν έχουν τα δάση με το αέριο και το πετρέλαιο, που κι αυτά τα προμηθεύονται, από την Σκωτία. και την Νορβηγία.
Πάνω από 7 εκατομμύρια Βρετανών στερούνται και το φαγητό, για να πληρώσουν το νοίκι και το ηλεκτρικό. Και φυσικά, ανήκουν στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.
Κανένας πόλεμος, κανένας Πούτιν δεν ευθύνεται, γι΄αυτό!
Η απληστία των ιδιωτικών εταιριών, που δρουν ανεξέλεγκτα με τις ευλογίες των κυβερνήσεων είναι η κύρια αιτία.
Οι πληθυσμοί πρέπει να εξοντωθούν, προκειμένου να πετύχει το σχέδιο της απόλυτης εξάρτησης των ανθρώπων από τις εξουσίες τους, είτε μέσω των επιδομάτων, είτε μέσω των ηλεκτρονικών "Pass", για παροχή τροφής, θέρμανσης, ηλεκτρικού, φαρμάκων, μετρητών.
Είμαστε σε πόλεμο. Αόρατο, επικίνδυνο, καταστροφικό.
Αν είσαι καλό και υπάκουο παιδί θα έχεις όσα θελήσουν  να σου δώσουν, μέσω του ηλεκτρονικού σου "πορτοφολιού" Αν όχι...

* Millions of Britons at risk of poverty, cold-home deaths as energy prices soar

* New ONS figures reveal cold homes death toll

* Why is one older person dying every seven minutes during the winter?

 
Top