Μετά το τελευταία κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε αρκετές περιοχές της χώρας και στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα στην Πιερία, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες η οποία αυτή τη φορά θα φέρει χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου η οποία στηρίζεται στα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, φαίνεται ότι από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, θα πέσουν χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου
«Και να που ξαφνικά τα τελευταία τρεξίματα αρκετών προγνωστικών μοντέλων θέλουν να ντύνονται στα λευκά αρχικά αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα ακόμα και πάνω από τα 600 μέτρα στο νομό Φλώρινας και Κοζάνης, και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας αρκετές ορεινές περιοχές της κεντρικής της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά ακόμα και περιοχές του νομού Κιλκίς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής με χαμηλό υψόμετρο ισως μάλιστα και μέχρι και πολύ χαμηλά γύρω από τη πόλη της Θεσσαλονίκης!!!

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα
Εν τω μεταξύ, σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν προκαλώντας πλημμύρες σε καλλιέργειες και κόβοντας στα δύο δρόμους, γέφυρες έπεσαν ενώ οικισμοί αποκλείστηκαν ή εκκενώθηκαν.

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα της Λαμίας αλλά και αυτοί που είχαν σπίτια στις παρυφές νότια της πόλης κοντά στο αεροδρόμιο. Από τις 5:00 το πρωί σήμανε συναγερμός καθώς «φούσκωσαν» τα νερά του Σπερχειού και άρχισαν να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις τα νερά έφτασαν σε ύψος πάνω από ένα μέτρο.

Στο χωριό Κόμμα χτυπούσαν οι καμπάνες και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας μαζί με τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο ζητούσαν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία ενώ την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου ξεκινούσαν απεγκλωβισμούς για να συγκεντρώσουν τους κατοίκους στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Περισσότερα από 30 σπίτια μέσα στο χωριό έχουν πλημμυρίσει καθώς μέχρι τις 8:00 το πρωί η στάθμη των νερών συνεχώς αυξάνει.

Παράλληλα περίπου 25 σπίτια που βρίσκονται στις παρυφές στο νότιο τμήμα της πόλης της Λαμίας κοντά στο αεροδρόμιο μαζί με αναρίθμητες επαγγελματικές εγκαταστάσεις έχουν κυριολεκτικά παραδοθεί στα νερά και οι άνθρωποι που ήταν εκεί εξέπεμπαν SOS από τις 6:00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν αδύνατο να προσπελάσουν τον όγκο του νερού και επιστρατεύτηκαν βάρκες του Πυροσβεστικού Σώματος που έφταναν στα σπίτια για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.


 
Top