Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στον ΕΦΚΑ, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία έκρινε ως παράνομη την απεργία των ομοσπονδιών ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ-ΕΦΚΑ για τις 23-24 Δεκεμβρίου.


Η διοίκηση του ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους ενώ παρέμβαση στη διένεξη ΑΔΕΔΥ – ΕΦΚΑ έκανε σήμερα και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ανέφερε πως «οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)”.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως “δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!”.

Μάλιστα, μετά την δικαστική απόφαση αυτή, η διοίκηση του ΕΦΚΑ κάλεσε τους εργαζομένους που συμμετείχαν στην απεργία να προσέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από σχετικό αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ, με αιτήματα:

Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής. Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού, ενιαία λογισμικά προγράμματα κλπ, ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να ικανοποιούνται άμεσα όλα τα αιτήματα συνταξιούχων και ασφαλισμένων
Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
Καμιά περικοπή εργατικών δικαιωμάτων
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 29).


 
Top