Τον Μιχάλη Κατρίνη πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Κ.Ο. ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για τη θέση της γραμματέως πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ανήκει στους υποστηρικτές του,  και τον -υποστηρικτή του Γιώργου Παπανδρέου- Γιώργο Αρβανιτίδη για αναπληρωτή γραμματέα. 

Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος υποχώρησε από την αρχική άρνησή του να δεχθεί πρωτοκαθεδρία του Μ. Κατρίνη, ενώ δεύτερη θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου που υποστήριξε την υποψηφιότητα Λοβέρδου. 

Για τις θέσεις του προέδρου και των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, ενώ οι εκπρόσωποι ορίζονται από τον κ. Ανδρουλάκη.

Η νέα ιεραρχία θα κληθεί, αφενός, να αποτελέσει τη «φωνή» της ηγεσίας στο Κοινοβούλιο για όσο διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης μείνει εκτός και, αφετέρου, να διασφαλίσει τη βουλευτική συνοχή, που πέρασε ουκ ολίγες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Λαμβάνει, δε, χαρακτήρα επείγοντος, συμπίπτοντας με την εκκίνηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, το πρώτο κρας τεστ στην Ολομέλεια.


 
Top