Αφιέρωμα στον Γιώργο Τράγκα κι άλλα κροκοδείλια δάκρυα σήμερα και χτες στον Real fm

Ήταν τον Γενάρη του 2017, που ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε ότι έληξε το συμβόλαιο και η συνεργασία του με τον Real Fm.

Σε μια λιτή ανάρτηση έγραψε:
Έληξε σήμερα το συμβόλαιο και η συνεργασία μου με τον Real Fm. Δεν το ανανέωσα. Μετά από 15 χρόνια στενής συνεργασίας με τον Νίκο Χατζηνικολάου (10 χρόνια στον Real) τον ευχαριστώ θερμότατα και του εύχομαι τα καλύτερα.
Για εμένα ο Real Fm ήταν μία περίοδος από τις καλύτερες της πολύχρονης καριέρας μου.


Ωστόσο «κακές γλώσσες» έλεγαν τότε ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου δεχόταν πολλές πιέσεις από την Ν.Δ. για την κριτική και σάτιρα που ασκούσε ο Τράγκας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φώναζε συνέχεια «Κουούληηη» και τον αποκαλούσε γουρλομάτη. Η ρήξη μάλιστα είχε ξεκινήσει από το 2016, κι ας θυμηθούμε δημοσίευμα εκείνης της εποχής:

«Πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μετακίνηση του Γιώργου Τράγκα από τον Real Fm και μάλιστα προς Πειραιά μεριά, καθώς φαίνεται πως οι σχέσεις του δημοσιογράφου με τον Νίκο Χατζηνικολάου έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο.

Αιτία, τα όσα γράφει στην εφημερίδα Ανεξαρτησία ο Γιώργος Τράγκας, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιέζει τον Νίκο Χατζηνικολάου να τον απομακρύνει από το σταθμό, καθώς του ασκεί κριτική.

Αίσθηση προκαλεί η αρχή του άρθρου όπου ο Γ. Τράγκας γράφει: «Δεν έχω σύμφωνο συμβίωσης με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm. Χωρίς αμφιβολία, ο Νίκος είναι από τους ανθρώπους που αγαπώ πολύ». Ο δημοσιογράφος καταλήγει στο άρθρο μιλώντας για τον πρόεδρο της ΝΔ: «Τον παρακαλώ να μην ενοχλεί τον Νίκο επειδή τον λέω γουρλομάτη, μήπως δεν είναι;».

Ο Γιώργος Τράγκας ξεκαθαρίζει ότι με τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν έχει κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός, όπως χαρακτηριστικά λέει, το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του Real fm έχει γεμίσει από μηνύματα «πολλών ηλιθίων που θίγονται από την σάτιρα». Στο ίδιο άρθρο πάντως, ο εκδότης συνεχίζει την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Real fm 97,8 απαντώντας στον Γιώργο Τράγκα ανέφερε για το «σύμφωνο συμβίωσης», όπως είπε ο κ. Τράγκας, πως: «Πρώτη φορά ακούω ότι υπάρχει συμβόλαιο που προβλέπει την αποδέσμευση κάποιου αν βρει περισσότερα λεφτά» . Ο δημοσιογράφος επίσης αναφέρθηκε και στα συχνά ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό λέγοντας ότι προβλέπονται από το συμβόλαιό του.

Ο ιδιοκτήτης του Real πάντως, δηλώνει λυπημένος για όσα λέει ο Γιώργος Τράγκας και τόνισε ότι δεν πρόκειται να του δώσει «πάτημα» για να κάνει πράξη αυτό που ίσως έχει στο μυαλό του.

Είναι προφανές πως ο Νίκος Χατζηνικολάου, προσπαθεί να μην ρίξει λάδι στη φωτιά για να μην δώσει αφορμή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Γιώργο Τράγκα για να αποχωρήσει. Είναι χαρακτηριστική η αντίδρασή του στα μηνύματα των ακροατών για το θέμα, στα οποία απάντησε: «Ας φύγουμε από τη μιζέρια, να πάμε στα θέματα που μας απασχολούν».
 
Top