Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την  Πέμπτη από την κυβέρνηση με στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού και υπό την απειλή της παραλλαγής Όμικρον, στα σούπερ μάρκετ πρέπει να φοράμε μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Όμως, τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται μεγάλες ανατιμήσεις στην τιμή των συγκεκριμένων μασκών, οι οποίες δεν παρουσίαζαν καμία έλλειψη τις προηγούμενες ημέρες.

Πόσο έχουν «σκαρφαλώσει» οι τιμές
Από διαδικτυακή έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε το euro2day.gr στο skroutz.gr διαπιστώθηκε πως τα 10 τεμάχια Famex Μάσκα Προστασίας FFP2 Particle Filtering Half NR Midnight Blue, που μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου πωλούνταν προς 2,1 ευρώ, από χθες το απόγευμα η τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 3 ευρώ (αύξηση 42,85%).

Κατά 10,09% έχει αυξηθεί το πακέτο των 10 τεμαχίων της Famex Μάσκας Προστασίας FFP2 NR για Παιδιά Lilac, που πλέον πωλείται προς 2,40 ευρώ από 2,18 ευρώ. Στα 15,2 ευρώ από 14 ευρώ πωλείται πλέον η FFP2 NR Face Mask KADI-100 Λευκό 25 τεμαχίων και στα 3,45 ευρώ από 2,9 ευρώ τα 10 τεμάχια Welooo FFP2 Μάσκα Προστασίας BFE >98% γαλάζια.

Στο bestprice.gr, το πακέτο των 10 τεμαχίων της Famex FFP2 NR Particle Filtering Half Mask Γκρι έχει αυξηθεί κατά 35,9% στα 2,99 ευρώ από 2,20 ευρώ ενώ το πακέτο των 100 τεμαχίων της Mediroc FFP2 NR Protective Mask Λευκή το βρήκαμε στα 91 ευρώ από 65,9 ευρώ που το είχαμε βρει στις 22 Δεκεμβρίου.

Η άνοδος των τιμών σχολιάζεται και στα social media

Την άνοδο των τιμών σχολιάζουν και χρήστες των social media, αφού πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούσαν έτσι κι αλλιώς τις συγκεκριμένες μάσκες στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα ο γνωστός φωτογράφος Γιάννης Κέμμος έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Ανάρτηση για το ίδιο ζήτημα έχει κάνει η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» στο Twitter.
Αντίστοιχες αναρτήσεις έχουν κάνει κι άλλοι χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας.


 
Top