Κανονικά βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα του Ant1 το βράδυ της Τρίτης  η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα στον απόηχο των  αποκαλύψεων ότι ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα, χωρίς τη συγκατάθεση της πρώην κοπέλας του.  

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12) είχε προκληθεί σάλος στα social media καθώς αποκαλύφθηκε καταγγελία σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου για ανάρτηση βίντεο και φωτογραφιών με σεξουαλικό περιεχόμενο, σε γνωστή ιστοσελίδα πορνογραφίας, μιας πρώην συντρόφου του χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Το κύμα οργής που προκλήθηκε στα social media μετά τις αποκαλύψεις έφεραν την άμεση απομάκρυνση του παρουσιαστή από το «Ράδιο Αρβύλα», με την ανακοίνωση να γίνεται το βράδυ της Δευτέρας (13/12) από τον Αντώνη Κανάκη.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν την εκπομπή να μην βγαίνει στον αέρα για το υπόλοιπο του 2021, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του αποφάσισαν τελικά να πραγματοποιήσουν την εκπομπή το βράδυ της Τρίτης.

«Ούτε εμείς ξέρουμε ποια θα είναι η ουσία της σημερινής εκπομπής. “Τι ζουμε” είναι το βασικό μήνυμα», ανέφερε στην έναρξη της εκπομπής ο Αντώνης Κανάκης. Και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν στο παρελθόν κι άλλα γεγονότα που μας υποχρέωσαν να μην μπορούμε να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα. Η πρώτη φορά ήταν όταν ο 15χρονος Αλέξης έχασε τη ζωή του. Η δεύτερη ήταν με την Marfin. Η τρίτη φορά είναι αυτή, είναι αδύνατο να κάνουμε σατιρική εκπομπή. Υπάρχει μία ομίχλη και δεν ξέρουμε αν αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικότητα και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

«Ο λόγος που βγήκαμε σήμερα στον αέρα είναι γιατί δεν γίνεται να συμβαίνει όλο αυτό και να μην είμαστε εδώ, δεν ταιριάζει αυτό σε εμάς», υπογράμμισε ο παρουσιαστής.

«Επιστρέψαμε για να κάνουμε αυτή την εκπομπή, που δεν έχει καμία σχέση με το Ράδιο Αρβύλα. Όπως είπαμε δεν μπορούμε να κάνουμε σατιρική εκπομπή. Η λέξη σοκ έχει αποκτήσει νόημα για εμάς. Το σοκ είναι πιο έντονο κι από στιγμές που χάσαμε δικά μας πρόσωπα. Είμαστε εξοργισμένοι, προδομένοι και χίλια-δυο πράγματα. Είναι πέρα από τη φαντασία μας να συμβαίνει αυτό και να είμαστε κάπου αλλού. Δεν θέλουμε να το ξεχειλώσουμε, να μην γίνουμε κομμάτι του μιντιακού πανηγυριού που έχει ξεκινήσει», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Αντώνης Κανάκης όσο και ο Χρήστος Κιούσης ανέφεραν πως υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται για όλα όσα γίνονται γύρω από το Ράδιο Αρβύλα, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη σάτιρα αυτή καθ’ αυτή.

«Η ουσία δεν είναι αν θα συνεχιστεί το Ράδιο Αρβύλα. Η ουσία είναι ότι το θύμα αυτής της ιστορίας είναι αυτή η κοπέλα», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε ότι αυτό που συνέβη ήταν χυδαίο, και τόνισε πως «η πρώτη σκέψη είναι ‘αν αυτό το πράγμα γινόταν στο παιδί μου; Αν αυτό γινόταν στο κορίτσι μου; Κι αν γινόταν από έναν άνθρωπο που καθόταν 14 χρόνια δίπλα μου; Είναι εξωγήινο όλο αυτό».

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Κανάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στην κοπέλα που έπεσε θύμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, τονίζοντας:

«Δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να νιώθεις εσύ άσχημα. Υπάρχουν 100.000 άνθρωποι που πρέπει να νιώθουν άσχημα. Μπράβο σου που το έκανες. Μπράβο που σου συνέβη αυτό το πράγμα και κινήθηκες νομικά. Θέλουμε να σου πούμε ότι είμαστε εδώ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου, για οτιδήποτε χρειαστείς. Το νιώθουμε σαν δική μας ανάγκη. Πόσο πολύ θα ήθελα, γιατί μπήκες στη διαδικασία να δηλώσεις ότι ο ίδιος σου είπε ότι κανένας δεν ήξερε τίποτα, ούτε εμείς, ούτε η οικογένειά του, πόσο πολύ θα ήθελα και εύχομαι να είχες έρθει να μας είχες βρει και να μας είχες πει τι έχει συμβεί. Η δική μας επιθυμία και παράκληση, είναι αυτή η ιστορία όταν τελειώσει αυτό το πανηγύρι, να γίνει μια αφορμή για να συζητηθεί πολύ έντονα αυτό το θέμα στο επίπεδο και με τους ανθρώπους που πρέπει. Πρέπει να γίνουν όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, για να μην βρεθεί ποτέ ξανά κανένας σε παρόμοια θέση γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση».

«Αν, όμως, εκεί πέρα έξω υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος, κανονικός, φυσιολογικός άνθρωπος, όχι από αυτούς που διψάνε για αίμα επειδή η ζωή τους θα αποκτήσει νόημα και αξία, πέρα από όλους αυτούς, λοιπόν, αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που μπορεί να πιστεύει θέλουμε να πούμε δυο πράγματα. Ρε γαμώτο δεν γνωριζόμαστε, δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας; Ποιος είναι τι; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι όλα αυτά είναι πράγματα που μας τρελαίνουν και μας εξοργίζουν; Έχω σταματήσει σχέσεις με ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή έχουν εκφράσει τέτοιου είδους απόψεις. Δεν αρκεί όλο αυτό που είπα πριν, ότι δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά του, ούτε εμείς. Πιστεύει πραγματικά κανένας ότι μπορεί να είμαστε ένας συνδυασμός ανόητων, υποκριτών, να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που έχει κάνει κάτι τέτοιο και για τόσα χρόνια να βγάζουμε αυτό το συναίσθημα προς τα έξω κι αυτός να είναι δίπλα μου; Αν υπάρχει έστω κι ένας που το πιστεύει, δεν είναι γονιός. Όταν μαθαίνεις κάτι τέτοιο και μεγαλώνεις παιδιά, το πρώτο που σου συμβαίνει είναι το ‘αν συνέβαινε αυτό στο παιδί μου;’. Μπορεί εμείς να ξέραμε ότι εμείς θα ξέραμε αυτό το πράγμα και να μην με μαζεύανε μέσα, γιατί ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι θα του έκανα εκείνη τη στιγμή;», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Κανάκης απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας: «Τώρα κάτι άλλο, που δεν αφορά εμάς. Μας αφορά έμμεσα αλλά η ουσία δεν αφορά εμάς. Βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού βγήκε πρώτα ο στρατός του. Για να μας κάνει την εξής εξίσωση και συμψηφισμό, για την κριτική που κάναμε στην κ. Μενδώνη γιατί δεν παραιτήθηκε για την υπόθεση Λιγνάδη. Και το γεγονός και μόνο ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί και η εξίσωση, μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της χώρας και μιας σατιρικής εκπομπής, στο διαδίκτυο να το καταλάβω. Το ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί από συγκεκριμένους δημοσιογράφους το καταλαβαίνω, αυτοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτούς. Το να πρέπει να εξηγήσουμε εμείς, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος είναι πολιτικό ων, έχει καλή σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, τη δημοκρατία και τους κανόνες της πολιτικής, ότι το να συμψηφίζεις την πολιτική ηγεσία του τόπου με μια σατιρική εκπομπή δεν θα το έκανε παιδάκι του δημοτικού, ξεπερνάει τη σκέψη του ποιοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μου. Το να εξηγήσουμε το ποιοι είναι οι κανόνες που διέπουν την πολιτική ευθιξία, το πολιτικό βάρος και την αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων, ότι έχουν διαφορετικό βάρος, πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αν πρέπει εμείς να εξηγήσουμε ότι εμείς δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων, αν θέλει κάποιος μας παρακολουθεί, αν δεν θέλει όχι, η πολιτική ευθιξία λειτουργεί τελείως διαφορετικά στις ηγεσίας, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε. Αν πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχε βουίξει ο τόπος για τη δράση αυτού του ανθρώπου και η κ. Μενδώνη κρυβόταν, ενώ εμείς είμαστε εδώ και απομακρύναμε αυτό τον άνθρωπο, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αλλά πραγματικά, αφού κάνουμε ερωτήσεις, ας μας απαντήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε μερικά ερωτήματα».
 
Top