Στη σύλληψη μίας γυναίκας, που διαφήμιζε μέσω social media “μαϊμού” ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία διέθετε προς πώληση σε κατάστημα που διατηρεί στη Βόρεια Ελλάδα, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Η γυναίκα συνελήφθη τη Δευτέρα και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συλληφθείσα είχε δημιουργήσει σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων προωθούσε απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Η πώληση των ειδών αυτών γινόταν σε κατάστημα που διατηρούσε, το οποίο ήταν διαμορφωμένο και ως εκθεσιακός χώρος.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και το κατάστημά της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2.765 τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών,

τέσσερα σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας,

πλήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών,

πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών,

μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας,

πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

κινητό τηλέφωνο,

πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν σε προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.

Εκτιμάται πως είχε ξεκινήσει την παράνομη δράση της τουλάχιστον από τον Μάιο του 2015, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών εκτιμάται πως υπερβαίνει τις 459.985 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 
Top