Επιχείρηση για την ανέλκυση ενός αλιευτικού σκάφους στήθηκε στη μαρίνα Αγίου Νικολάου, με συντονισμένες ενέργειες του Λιμεναρχείου, της Μαρίνας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατ’ αρχήν για να προληφθεί τυχόν ρύπανση από πετρελαιοειδή μέσα στη μαρίνα.

Το ξύλινο αλιευτικό σκάφος «Σητεία» μήκους 12 μ. πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό του και μόλις έγινε αντιληπτό από αλιείς που ήταν στη μαρίνα, ειδοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anatolh.com, οργανώθηκε επιχείρηση ανέλκυσής του, μιας και είχε βυθιστεί 3 -4 μ. Αποφεύχθηκε η ολοκληρωτική βύθιση γιατί ήταν πλαγιοδετημένο στο κρηπίδωμα της μαρίνας, δίπλα στη γλίστρα, με σχετικά μικρό βάθος.

Γερανός έδεσε και ανέλκυσε το σκάφος, το οποίο παραμένει στη μαρίνα εν πλω και φυλασσόμενο από τον ιδιοκτήτη του.

Δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ούτε αναφέρθηκαν ζημιές σε άλλα σκάφη ελλιμενισμένα στη μαρίνα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, βραδινές ώρες χθες, για βύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ”ΣΗΤΕΙΑ” Ν. Σητείας 07, ενώ ήταν προσδεδεμένο στη μαρίνα του οικείου λιμένα.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση του εν λόγω σκάφους άνευ επιβαινόντων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του για τις δικές του ενέργειες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές: neakriti.gr/ anatolh.com

 
Top