«Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες» στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία στα Κύθηρα, αποφάνθηκε το κλιμάκιο των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής, μετά τους ελέγχους που διενήργησε στην πρώτη έκθεση αυτοψίας μετά τον χθεσινό σεισμό.

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του γυμνασίου - λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και σήμερα Πέμπτη σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα, ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία, συμφωνήθηκε να εγκριθεί ένα ειδικό κονδύλι.

«Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό ενεργειών με τον δήμο και τις αρμόδιες αρχές, και παρεμβαίνουμε όπου κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

 
Top