Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μέλος της επιτροπής για τη βία σε αθλητικούς χώρους, Γιάννης Αναστασάκος είναι αυτός που δέχθηκε την επίθεση στο πάρκινγκ του σταθμού του μετρό Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σύμβουλος του υπουργού, έφυγε χθες το βράδυ από το γραφείο του στο υπουργείο και με το μετρό πήγε τον σταθμό του Χαλανδρίου όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Όταν πήγε στο παρκινγκ δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Αφού τον ξυλοκόπησαν, εξαφανίστηκαν. Από την επίθεση, ο κ. Αναστασάκος φέρει θλαστικά τραύματα κι ένα κάταγμα στο χέρι. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες από όπου στη συνέχει αναχώρησε για το σπίτι του.

Ο Γιάννης Αναστασάκος είναι συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συμμετέχει και στην επιτροπή για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της AGB.
Ο κ.  Αναστασάκος, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της AGB και επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ελέγχει μονοπωλιακά τον τομέα των μετρήσεων θεαματικότητας στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αμφισβητήθηκαν πολλές φορές από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε δεν διαπίστωσε καμία παράβαση. Οι ίδιοι οι ελεγκτές του συστήματος θεαματικότητας είχαν διαπιστώσει πως τμήμα του δείγματος της τότε AGB (νυν Nielsen) έβλεπε μέρα νύχτα τηλεόραση, χωρίς διακοπή. Μετά την αποχώρηση του από την AGB, για ένα διάστημα, υπήρξε σχολιαστής στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ και αρθρογράφος στην «Καθημερινή»
Είχε διατελέσει σύμβουλος επικοινωνίας και επιστημονικός συνεργάτης του κ. Χρυσοχοΐδη και στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων μέχρι το 2015. Παράλληλα, είναι μέλος της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μετά από εισήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το Δεκέμβριο του 2013, ενόψει και της διαγωνιστικής διαδικασίας του παρόχου δικτύου στην ψηφιακή τηλεόραση

Πηγές ΕΛΑΣ: Το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία και τα αίτια της επίθεσης ερευνώνται από την ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με απρόκλητη επίθεση σε βάρος συνεργάτη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που έλαβε χώρα χθες το βράδυ σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου, από άγνωστο δράστη, ο οποίος του προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του σώματός του.
 
Top