Ξεπέρασαν τους 55.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, "στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων", αυξήθηκαν εκ νέου κατά 2.176 άτομα, σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα προχθές καταγράφηκαν 55.085 άτομα έναντι 52.909 την περασμένη Πέμπτη με δυνατότητα φιλοξενίας των 34 δομών στα 30.708 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου Κω, Έβρου, Μαλακάσας και πλέον και Διαβατών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 37.096 μερίδες φαγητού από τις οποίες 232 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι στις 31 Μαΐου είχαν καταγραφεί 28.659 άτομα στις 32 τότε δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

 
Top