Βίαια θανατωμένη από ανθρώπινο χέρι, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Βαλτούδι της Μηλίνας, μια φώκια “Monachus Monachus”.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε κάνει την εμφάνισή της στη θάλασσα της Μηλίνας, έπαιζε στην παραλία και την θαύμαζαν οι περιπατητές. Σήμερα την εντόπισε νεκρή ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό.

Η φώκια σύμφωνα με τους μόνιμους αλλοδαπούς κατοίκους της Μηλίνας, που την εντόπισαν, θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο.

Είναι η δεύτερη φώκια μέσα σε τρία χρόνια που παρέμεινε στα νερά της Μηλίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θανατώθηκε. Ο Alexandros Stephan που την εντόπισε ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και τη MOm.

Η φώκια Monachus Monachus θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και στη θάλασσα του Αιγαίου ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός. Το πάρκο Βορείων Σποράδων έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura και εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται κάθε χρόνο για την προστασία της.

Αρκετοί αλιείς θανατώνουν το σπάνιο είδος, διότι η μεσογειακή φώκια καταστρέφει τα δίχτυα κατά την αναζήτηση της τροφής.

 
Top