Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, οι οποίοι φέρονται να είναι οι δράστες τουλάχιστον επτά διαρρήξεων σε σπίτια στα νότια προάστια της Αττικής, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 24ης Νοεμβρίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 23χρονος και ένας 26χρονος, που λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην Ηλιούπολη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, οι δύο δράστες μαζί με συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από κατοικίες στα νότια προάστια, και ειδικότερα στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλεύονταν την απουσία των ενοίκων των σπιτιών, παραβίαζαν τις κεντρικές πόρτες ή τις μπαλκονόπορτες χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο και έμπαιναν στο εσωτερικό τους. Αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας και διέφευγαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 
Top