Με τον Αντιπρόεδρο της Federation Internationale de l’Automobile (FIA), Hermann Tomczyk και τη νομική σύμβουλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Severine Hilweg, συναντήθηκε στα γραφεία της FIA στο Παρίσι, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συζητήθηκαν θεσμικά θέματα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, την επαναφορά του Ράλι Ακρόπολις στο διεθνές καλεντάρι, αλλά και την αξιοποίηση της πολύτιμης γνώσης της FIA στον τομέα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο κ. Αυγενάκης, μετά το πέρας της συνάντησης με τα στελέχη της FIA, δήλωσε:

«Επιδιώκουμε την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, αναγνωρίζουμε την εγχώρια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της ΟΜΑΕ και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε μια Οργανωτική Επιτροπή με εκπροσώπους από όλη την κοινότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου, στην κατεύθυνση της επαναφοράς του Ράλι Ακρόπολις και στην προσέλκυση μεγάλων γεγονότων και διοργανώσεων.

Με τη σημερινή συνάντηση χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, για να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε επίπεδο διεθνών διοργανώσεων προς όφελος της χώρας και της εθνικής οικονομίας. Αλλά και προς όφελος της κοινωνίας, δίνοντας βαρύτητα στον τομέα της οδικής ασφαλείας που φιλοδοξούμε να αποτελέσει κομβικό πυλώνα συνεργασίας».

 
Top