«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ιωάννης Διώτης.

«Δεν αποτελεί δικαίωση για εμένα, αλλά αποκαθιστά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, το οποίο ετρώθη από τις ενέργειες εκείνων που με δίωξαν, παρέπεμψαν και καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό», προσθέτει ο κ. Διώτης και συμπληρώνει: «Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της».

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα χθες ομόφωνα αθώο κήρυξε τον Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως έκρινε ότι ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν μπορούσε τότε να αξιοποιήσει αυτή τη λίστα καθώς το 2011 είχε παραληφθεί παρανόμως μέσω της ΕΥΠ. Νόμιμη παραλαβή έγινε αργότερα το 2012. Επιπλέον κρίθηκε ότι δεν προέκυψε βλάβη του Δημοσίου ούτε ότι ο κ. Διώτης πάρεβη τα καθήκοντά του.

 
Top