Μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και όπλων, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε «καβάντζα» ανάμεσα σε θάμνους, σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ όσων κατασχέθηκαν, ήταν πέντε όπλα εκ των οποίων τέσσερα καλάσνικοφ και ένα πολυβόλο PMK.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης ένα αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 34χρονο, που προσέγγισε την «καβάντζα». Από εκεί πήρε μία συσγκευασία που περιείψε κάνναβη, την απέκρυψε σε άλλο σημείο και αποχώρησε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ελέγξουν, ο 34χρονος ανέπτυξε ταχύτητα στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή. Έπειτα από αναζητήσεις βρέθηκε το όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε πως ένας 25χρονος, ο οποίος οδηγούσε ένα δεύτερο όχημα, και ο 32χρονος συνοδηγός του, μετέβησαν στο σημείο αρχικής απόκρυψης των ναρκωτικών και των όπλων, με σκοπό να τα ελέγξουν και στη συνέχεια αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα προς Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ως μέλη της σπείρας, που διακινεί ναρκωτικά και όπλα.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(33) κιλά και (140) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

(5) πολεμικά όπλα, εκ των οποίων (4) τυφέκια Kalashnikov και ένα πολυβόλο PMK ,

(3) πιστόλια,

(8) γεμιστήρες και

(267) φυσίγγια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Χρηματικό ποσό των (2.025) ευρώ,

(5) κινητά τηλέφωνα,

(6) κάρτες SIM ,

(1) σπρέι πιπεριού,

ενώ κατασχέθηκαν και τα (2) προαναφερόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

 
Top