Η κατάσταση στην Εύβοια, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, “ήταν πάρα πολύ δύσκολη και συνεχίζει να είναι δύσκολη”, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως του έκανε εξαιρετική εντύπωση "ένας σπάνιος συντονισμός που έχει επιδειχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες στην Εύβοια” και υπογράμμισε αφενός ότι οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να αποφύγουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και αφετέρου την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

"Είμαι εδώ εκπροσωπώντας την αλληλεγγύη της ΕΕ", τόνισε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε: "Είμαι σε συνεχή επαφή και με άλλες χώρες, εάν χρειαστεί θα μπορέσουμε να την επεκτείνουμε", ευχαριστώντας τις χώρες που βοηθούν την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι χειροπιαστό", τόνισε και συμπλήρωσε πως για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές, χρειάζεται να δούμε και την "πρόληψη και ετοιμασία". 

Ο κ. Στυλιανίδης είπε, επίσης, "ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους αρμόδιους και κυρίως στους πραγματικούς ήρωες που δρουν εκεί κάτω από δύσκολες συνθήκες".

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:
 
Top