Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση εκατοντάδων χορευτών στο λιμάνι της Χίου στήνοντας τον μεγαλύτερο συρτό του Αιγαίου την Τετάρτη το απόγευμα, στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ».

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘’Χίοι Εν Χορώ ‘’ διοργανώνει με επιτυχία για 5 η χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο νησί της Μαστίχας . Πέντε συναπτά έτη κάθε χρόνο έρχονται στη Χίο από διάφορες περιοχές της Ελλάδος πολιτιστικοί σύλλογοι για να συμπράξουν σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που στόχο έχει την διάδοση και την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η γιορτή αυτή παρουσιάζει τις ομορφιές της Μυροβόλου Χίου και να φέρει κοντά στην παράδοση του Νησιού μας, τους συμμετέχοντες, μέσα από δράσεις και δρώμενα που θα γίνουν αποκλειστικά για αυτούς. Την τόνωση του τουριστικού στοιχείου , την διαιώνιση δρώμενων και εθίμων που τείνουν να εκλείψουν . Την συναναστροφή με το παραδοσιακό στοιχείο διάφορων περιοχών της Ελλάδος , καθώς και την επαφή και σύσφιξη των σχέσεων μας με τους συμμετέχοντες των περιοχών αυτόν . Αλλά και την βοήθεια ευπαθών ομάδων που χρήζουν χείρα βοηθείας μέσα από την εθελοντική συνεισφορά του φεστιβάλ μας. Έτσι το 5 ο Φεστιβάλ χορού στο νησί της μαστίχας θα δώσει μέρος των εσόδων του, για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ μιας και ο αριθμός των συμμετεχόντων εκτοξεύτηκε στους 340 συμμετέχοντες χορευτές. Κατά την διεξαγωγή του Φεστιβάλ , 40 εθελοντές προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τα βλέμματα έκλεψε η μεγαλειώδης εναρκτήρια παρέλαση στο λιμάνι της Χίου με τους περισσότερους από τους 340 χορευτές να δίνουν ρυθμό με συρτό πιασμένοι χέρι χέρι καταχειροκροτούμενοι από το συγκεντρωμένο πλήθος.

 
Top