Επικοινωνία με την οικογένεια των θυμάτων του φοβερού τροχαίου στο Αίγιο, ώστε να έρθουν ακόμη και σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ζητά η οικογένεια του 28χρονου οδηγού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο έτερος συνήγορος του, Γιάννης Σαμέλης, στον ΑΝΤ1, ο οδηγός νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης σε ψυχιατρική κλινική, ευρισκόμενος σε άσχημη κατάσταση, ενώ όπως αναφέρει η πλευρά του οδηγού «δεν εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι, αλλά έφυγε από τον τόπο του τροχαίου με σκοπό να αυτοκτονήσει».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει "Το δικηγορικό μας γραφείο από κοινού με το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Γιάννη Σαμέλη ανέλαβε την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανατηφόρου ατυχήματος στις Καμάρες Αιγίου, όπου έχασαν τη ζωή τους η 67χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της. Η εντολή την οποία έχουμε από τον αποκλειστικά υπαίτιο του ατυχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το ατύχημα νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση σε Ψυχιατρική Κλινική και δεν προβάλλει καμιά δικαιολογία για την υπαιτιότητά του, είναι, εφόσον το επιθυμεί και η οικογένεια των θυμάτων, να έρθουμε σε επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως. Και τα δύο δικηγορικά γραφεία εκφράζουμε την απόλυτη λύπη και τη συμπαράστασή μας για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του στην οικογένεια των θυμάτων και εκφράζουμε τόσο τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, όσο και την ευχή ο χρόνος να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το αδιανόητο που τους συνέβη".

Σε ψυχιατρική κλινική ο οδηγός

Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται απο το βράδυ της Τρίτης ο 28χρονος οδηγός που "θέρισε" γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο, το βράδυ της Κυριακής, όπως είπε ο συνήγορος του Γιάννης Σιαμέλης, μιλώντας στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" του ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά του, μετά την φονική, για γιαγιά και εγγόνι, παράσυρση, ο δικηγόρος του είπε ότι «αυτά που γράφτηκαν δεν είναι αληθή. Ποτέ δεν προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τον "τράβηξε" ο αδελφός του και η μητέρα του»,υποστηρίζοντας ότι «φεύγοντας από το σημείο του συμβάντος, κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να αυτοκτονήσει».

Ο συνήγορος λέει ότι ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος. Επαναλαμβάνει πως θα έπρεπε να είναι εκείνος νεκρός. Θέλει να ζητήσει συγγνώμη γνωρίζοντας πως όμως αυτό δεν θα αλλάξει κάτι. Το γεγονός ότι υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσεις για αυτό και προχωρήσαμε σε γραπτή δήλωση. Το παιδί αυτό, το πρώτο που θέλει να πει είναι συγγνώμη για το κακό που προκλήθηκε. Συγγνώμη από τις οικογένειες των θανόντων, να δηλώσει τη συντριβή του. Είναι ένας νέος που είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του», συμπληρώνει.

Πηγή: ANT1

Σύμφωνα με τον κ. Σιαμέλη, στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε η μητέρα του δράστη από την πρώτη κιόλας στιγμή. «Θεώρησε πως πρόκειται για τραυματίες και έφτασε εκεί για να τους συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Λιποθύμησε όταν είδε το νεκρό βρέφος», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υπάρξει διακριτική μεταχείριση για τον 28χρονο απο την Δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι καθώς υπηρετεί την θητεία του, ο δράστης υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί δίωξη, καθώς ειναι σε εξέλιξη η προανάκριση και ο φάκελος δεν έχει παραδοθεί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου.

 
Top