«Υπήρξε παλαιότερη εμπλοκή του 28χρονου με την Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει ο Τύπος, αλλά δεν υπάρχει εκκρεμότητα, καθώς έχει υπάρξει απόφαση δικαστηρίου που αθωώνει τον πελάτη μου», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 28χρονου που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, το 2016 ο τότε 25χρονος, υπήρξε πρωταγωνιστής σε καταδίωξη από αστυνομικούς, στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έλεγαν οι αστυνομικοί, «δεν είχε σταματήσει σε υπόδειξη τους για έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και σε κατ΄ οίκον έρευνα τότε είχε βρεθεί ένα όπλο που κατείχε παρανόμως, καθώς και ναρκωτικές ουσίες».

«Πολλές φορές οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά», είπε ο κ. Κούγιας κάνοντας λόγο για επηρμένη στάση των ένστολων στον έλεγχο, που προκάλεσε την αντίδραση του νεαρού τότε άνδρα, ο οποίος «είναι ένας νέος από το Μενίδι και αντέδρασε…»

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο συνήγορος του 28χρονου, η υπόθεση έχει κριθεί από τα δικαστήρια, «όχι απλώς αθωώνοντας τον νεαρό, αλλά λίγο έλειψε να βρεθούν οι αστυνομικοί στο εδώλιο για όσα υποστήριζαν», καθώς όπως είπε ουσιαστικά προσπάθησαν να μπλέξουν τον νεαρό οδηγό, αποδίδοντας του ενέργειες τις οποίες ουδέποτε έκανε.

Όπως ανέφερε, η πρόταση σε διάλογο με την οικογένεια των θυμάτων για εξωδικαστικό συμβιβασμό, έγινε δεδομένης της παραδοχής από την πρώτη στιγμή της υπαιτιότητας του 28χρονου για την τραγωδία με τον θάνατο γιαγιάς και εγγονού και προς αποφυγή της πολύχρονης ταλαιπωρίας μιας δικαστικής διένεξης.

 
Top