Στο τέλος ο Κυριάκος θα περπατήσει πάνω στο νερό. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το ξεκίνημα της πρωθυπουργικής του θητείας. Κανείς άλλος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν είχε πρώτο δίμηνο αντίστοιχο με τούτο εδώ του Κυράκου.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Στη πράξη και ως αποτέλεσμα όμως για τους ψηφοφόρους του, αυτό το νομοσχέδιο που μέτρησε είναι το φορολογικό. Η μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 24% ήταν μία μικρή ανάσα. Πρέπει επιγόντων να καταργηθεί και η άθλια προκαταβολή φόρου! Που ξανακούστηκε να πληρώνεις για μελλοντικά κέρδη που δεν γωρίζεις εάν θα προκύψουν;

Από την άλλη ο σημερινός πρωθυπουργός δείχνει μία ατολμία στο να τα βάλει με την λερναία ύδρα αυτής της χώρας που είναι το δημόσιο. Πάρτε παράδειγμα τη ΔΕΗ. Εδώ ο πρωθυπουργός πάει να μπαλώσει πρόσκαιρα το χρεοκοπημένο μαγαζί ρίχνοντας το κόστος στους κατγαναλωτές και τους φορολογούμενους αντί να ξηλώσει το αχρείαστο προσωπικό ενός οργανισμού που έχει μέσο όρο μισθών τα 3.000 ευρώ.

Πακέτο με τη ΔΕΗ πάει και η άθλια ΕΡΤ. Το πρώτο πράγμα που όφειλε να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να καταργήσει το χαράτσι της ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ και στη συνέχεια να μειώσει το προσωπικό της. Το ίδιο και με τους λοιπούς δημόσιους οργανισμούς όπως η ΕΥΔΑΠ και πάει λέγοντας.

Εδώ υπάρχει ένας δισταγμός που επιτρέπει στο πελατειακό κράτος να ανασυνταχθεί μετά το σοκ της ήττας του προσφιλούς σε αυτό Σύριζα.

Την ίδια στιγμή και στο μέτωπο της διαπλοκής και των ολιγαρχών όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει διάθεση από μέρους του πρωθυπουργού να αλλάξει τα πράγματα. Οσο για τις Εξεταστικές για NOVARTIS, Ρασπούτιν, κλπ, ο πρωθυπουργός δείχνει να μην θέλει να ασχοληθεί για να μην χαλάσει το κλίμα. Μόνο που έτσι είναι δύσκολο να κερδίσει το στοίχημα προς απογοήτευση των ψηψοφόρων του αλλά και των Ελλήνων πολιτών που θέλουν επιτέλους να απαλλαγούν από το πελατειακό κράτος και την διαπλοκή…

Το διαβάσαμε στο: kourdistoportocali.com

 
Top