Στην αναβάθμιση της Εθνοφυλακής, με σειρά αλλαγών, προχωράει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στόχο να γίνει σύγχρονη και περισσότερο μάχιμη και συνακόλουθα να ενισχυθεί η συμβολή της στην άμυνα της χώρας.

Οι παρεμβάσεις μάλιστα θα προωθηθούν άμεσα, αφού κάθε αποτρεπτικό εργαλείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο σε μία περίοδο που η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνεται και παγιώνεται.

Εθνοφυλακή υπάρχει και σήμερα και αριθμός πολιτών συμμετέχει εθελοντικά σε ασκήσεις και βολές. Πεποίθηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι πως η συγκεκριμένη οργανική Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική.

Ανάμεσα στις αλλαγές είναι η θέσπιση κινήτρων για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση, η εξέταση για τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής και των γυναικών, η συγκρότηση μονάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη στον τομέα της αεροάμυνας και σε αντικείμενα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και η εκπαίδευση και σε ημέρες εκτός της Κυριακής.

Το σχέδιο αλλαγών έχει υποβληθεί στα Επιτελεία και των τριών Οπλων ώστε να καθοριστεί ποιες μπορούν να «τρέξουν» άμεσα και ποιες σε δεύτερο χρόνο - Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα πρέπει έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πηγή πληροφοριών: ΤΑ ΝΕΑ

 
Top