Eκτακτο ΚΥΣΕΑ ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών μετά τις εικόνες-σοκ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν την κανονική «πρόβα πολέμου» με εκτέλεση απόβασης τύπου SAΤ-SAS στην Λέσβο που πραγματοποίησαν χτες μέσα σε 30 λεπτά 547 αλλοδαποί που επέβαιναν σε 14 λέμβους.

Οι αλλοδαποί ξεκίνησαν με 14 λέμβους από την μικρασιατική τουρκική ακτή του Μπεχράμ Καλέ.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.

Και μόνο αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με τους καταυλισμούς στα νησιά να μην αντέχουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφτάνουν και πάλι κατά εκατοντάδες, σε καθημερινή βάση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 αλλοδαπούς. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!



Εγγλεζάκια παντού!

Όπως μας ενημέρωσε το παρατηρητικό μάτι του φίλου – αναγνώστη Aλέξανδρου Ο. στο 0:48 του βίντεο παρατηρείται στο πίσω μέρος του τζάκετ της κοπέλας αυτό εδώ το σήμα το οποίο όπως μας ενημερώνει είναι Αγγλικών συμφερόντων ΜΚΟ, όπως μπορείτε να δείτε και εδώ twitter.com/refugeerescueuk


Πηγή

 
Top