Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά ένα σύστημα κυβέρνησης
με σκοπό την...
καταστροφή του παλαιού ευρωπαϊκού μοντέλου,
το οποίο αντικαθίσταται από αυτό της άγριας ιδιωτικοποίησης
και την καταστολή όλων των κρατών πρόνοιας»
Diego Fusaro

"Παραδοθείτε αμέσως, μετά θα είναι χειρότερα"... συμβούλεψε τον Ιταλό πρωθυπουργό Κόντε ο Τσίπρας το Νοέμβρη του 2018 κι είχε προκαλέσει τη μήνη της ιταλικής κυβέρνησης κι αναστάτωσε αναλυτές και διανοούμενους στη γειτονική Ιταλία [Βλέπε σε: Η απάντηση Fusaro στον Τσίπρα: «Εν συντομία, ο λόγος ενός πειθήνιου σκλάβου»!].
Σήμερα "δικαιώνεται" ο Τσίπρας, η "κυβίστηση" να μετατραπεί το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ στην Ευρώπη των τραπεζιτών και η μεγάλη σε κυκλοφορία έγκυρη κι "αριστερή" εφημερίδα "La Stampa" έχει πρώτη είδηση τη δήλωση του "φιλέλληνα" Jean-Claude Juncker, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 4ου Ράιχ:
«Ο Juncker επαίνεσε τη μεταμόρφωση του Conte που θεωρεί δική του [νίκη]: “Είναι όπως με τον Τσίπρα”»
«Ο Oettinger: Η Ιταλία θα ανταμειφθεί. Το Κίνημα 5 αστέρων στο Στρασβούργο συνομιλεί με τους φιλελεύθερους και τους Πράσινους»
["La Stampa", Juncker loda la metamorfosi di Conte e la rivendica: “È come con Tsipras”

Oettinger: l'Italia sarà ricompensata. M5S a Strasburgo dialoga con liberali e Verdi].
Τη σκυτάλη παίρνει -πάντα στην ιταλική "αριστερή" εφημερίδα- ο Guenther Oettinger, η φωνή της "ελεύθερης αγοράς", Επίτροπος Προϋπολογισμών που δεν νομιμοποίησε ποτέ καμία εκλογή, αλλά τοποθέτησε το υπερεθνικό κεφάλαιο να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των χωρών της "δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", που κραύγαζε το Σεπτέμβρη του 2018: "Η Ιταλία θέλει να καταστρέψει την Ε.Ε.!» [Βλέπε σε: Επίθεση Oettinger: Η Ιταλία θέλει να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση!].
Όσο κι αν φαντάζει παράξενο, η ουσιαστική δικαίωση ανήκει στον εκπρόσωπο ων τραπεζιτών Jean-Claude Juncker που εκστόμισε την αλήθεια πριν τις ευρωεκλογές, όταν είχε προειδοποιήσει με ειλικρίνια: «Με την ψήφο δεν θα αλλάξετε τίποτα»! [Βλέπε σε: Η ευρωπαϊκή "αριστερά" είναι νεκρή! Πέθανε... κι ενταφιάστηκε στον "προοδευτισμό" & τον "δικαιωματισμό"!].
Μπορεί να έχει ισχιαλγία ή να είναι ένας μεθύστακας, αλλά ο "Druncker" προστατεύει πολύ καλά τα συμφέροντα των "ευρωκρατών" του 4ου Ράιχ.
Στην Ελλάδα, εκτός από τους επαίνους των τραπεζιτών, έχουμε και μια παγκόσμια διάκριση: Στην πολιτική επιστήμη κατακτήσαμε την καθιέρωση, μπορούμε να πούμε "θεσμοθέτηση" του «Σύνδρομου Τσίπρα», ή "Syrizafication"!
* «Σύνδρομο Τσίπρα»... στην Ιταλία κι η Μπίλντερμπεργκ στην ηγεσία της ΕΕ!
** "Syrizafication" Κόρμπιν: έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός των τραπεζιτών!

Άλλωστε οι τραπεζίτες είχαν έτοιμη τη δική τους "λύση" για την Ιταλία και το είχαμε επισημάνει (11 Αυγούστου 2019): Ιταλία: οι τραπεζίτες έχουν έτοιμη τη νέα εναλλακτική κυβερνητική πλειοψηφία!

Beppe Grillo, ο ηγέτης του κινήματος των αγανακτισμένων στις πλατείες και τους δρόμους, από τις κινητοποιήσεις κεντρικό με σύνθημα "Άντε γαμηθείτε", εκσυγχρονίστηκε στο δρόμο που επέλεξε πρώτος ο Τσίπρας: «Ένα λεπτό για να περάσεις από το άντε γαμηθείτε στο να πουλήσεις τον κώλο σου»... όπως διαμαρτύρονται τα μέλη, στελέχη, ψηφοφόροι του Κινήματος 5 αστέρων, αφού για πρώτη φορά δεν έκανε καν διαδικτυακή ψηφοφορία για τις αποφάσεις του...

«Ο ιμπεριαλισμός είναι ένα σύστημα εκμετάλλευσης
που δεν εμφανίζεται μόνον στη βίαιη μορφή εκείνων
που έρχονται να κατακτήσουν το έδαφος με όπλα.
Ο ιμπεριαλισμός εμφανίζεται συχνά με πιο λεπτούς τρόπους.
Δανεισμός, στρατιωτική βοήθεια, εκβιασμοί...»
Thomas Sankara
 
Top