«Με την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων με αφορμή τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την προαγωγή, χθες, από το υπουργικό συμβούλιο του κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και του κ. Βασιλείου Πλιώτα για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων με αφορμή τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Επαναλαμβάνουμε την σταθερά διατυπωμένη θέση μας περί της ανάγκης τροποποίησης της διάταξης του Συντάγματος που δίνει αποκλειστική εξουσία επιλογής στην Κυβέρνηση χωρίς την έκφραση γνώμης του ίδιου του Δικαστικού Σώματος. Όσο παραμένει σε ισχύ ο συγκεκριμένος τρόπος επιλογής, οι πολιτικές έριδες θα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που θα ανακύπτει ζήτημα πλήρωσης κενών θέσεων και θα αμφισβητείται η αξιοπιστία των δημοκρατικών θεσμών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο και τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εύχεται υγεία και επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών καθηκόντων τους. Τόσο οι επιλεγέντες συνάδελφοι για την ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί τους Ανώτατοι Δικαστές και Εισαγγελείς που συμμετείχαν στις δύο διαδικασίες ακρόασης των Προέδρων της Βουλής και του Μαΐου και του Αυγούστου, είναι εγνωσμένου επιστημονικού κύρους λειτουργοί και χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους.    

 
Top