Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης εξαιτίας έκρηξης - τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη απολύτως σαφή - νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.


Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον θύλακα, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο νεκροί ήταν αστυνομικοί.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, το υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι διενεργείται έρευνα για την έκρηξη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες ανατινάχθηκε καθώς περνούσε από έλεγχο σε φυλάκιο. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι επιβαίνοντες σε αυτή είναι ανάμεσα στα θύματα.

Μέλη παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων χάνουν ενίοτε τη ζωή τους εξαιτίας της πυροδότησης εκρηκτικών πρόωρα ή κατά λάθος.

Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε ότι δεν προχώρησε σε καμία αεροπορική επιδρομή στον θύλακα χθες βράδυ. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν επίσης ότι η έκρηξη δεν τους φάνηκε να οφειλόταν σε πλήγμα από αέρος.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πάντως ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι βομβάρδισε στρατιωτική θέση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για μία οβίδα που εβλήθη από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας.

Η σειρά εκτοξεύσεων ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, που ακολουθήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις από ισραηλινά αντίποινα, καθώς και οι συγκρούσεις στα σύνορα εντείνουν τις ανησυχίες για νέα ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς καθώς πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, που θα διεξαχθούν τη 17η Σεπτεμβρίου.

Πηγή

 
Top