«Επαναφέροντας όλα αυτά τα ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Νοτίων, στην πραγματικότητα παίζει το χαρτί της ακροδεξιάς» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του Νότου ξόδεψαν όλα τα χρήματα στα ποτά και τις γυναίκες.
«Εδώ είναι όλοι ανάστατοι: οι φεμινίστριες λένε ότι είναι σεξιστικό, όλοι οι Νότιοι λένε ότι είναι ρατσιστικό, η Κομισιόν είναι παγωμένη. Βέβαια για την ελληνική πλευρά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί αν προκαλείτο τώρα κενό εξουσίας και στο Eurogroup, το οποίο αποφασίζει, δυστυχώς, για την τύχη μας, ίσως να ήταν τα πράγματα χειρότερα μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Άρα θεωρώ ότι είναι λογικό η ελληνική κυβέρνηση να είναι πιο συγκρατημένη» πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου μιλώντας στο ΤRT.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ωστόσο ότι «από την άλλη μεριά, εμείς ως Έλληνες ευρωβουλευτές, έχουμε κάθε δικαίωμα να εξεγειρόμαστε με κάτι τέτοιο. Ξέρετε, όλη αυτή η ιστορία που ζούμε, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία και κυρίως στη Γερμανία εναντίον των Ελλήνων, είναι ένα κλίμα το οποίο δυστυχώς τροφοδοτήθηκε με την έναρξη της κρίσης, την κρίση των τραπεζών τη ρίξανε πάνω στους Έλληνες, ότι είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες και οι Γερμανοί δεν ξέρουν, π.χ., ότι είμαστε οι περισσότερο εργαζόμενοι από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ και από τους περισσότερο εργαζόμενους ανθρώπους στον κόσμο».
«Ο Ντάισελμπλουμ ξέρει πολύ καλά, ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις χώρες του Νότου δεν έχει καθόλου να κάνει με το ότι έφαγαν τα λεφτά με τις γυναίκες και τα ποτά. Έχει να κάνει με συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης απ’ τις οποίες επωφελήθηκαν όλες οι βόρειες χώρες και κατατροπώθηκαν όλες οι νότιες. Αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα» τόνισε ο κ. Κούλογλου.
 
Top