Αναστατωμένοι οι Ισραηλινοί επειδή η Ρωσία δε τους παρέχει ασφαλεία όταν βομβαρδίζουν τη Συρία - Συμπληρώνει το Times του Ισραήλ «Οι Ισραηλινοί αναγκάζονται τώρα να εξετάσουν τον Πούτιν: Μπορεί να αποτελέσει η Ρωσία ένα πέπλο ασφαλείας του Ισραήλ σε επιχειρήσεις του στο Συρίακο εμφύλιο πόλεμο;»
Θυμόμαστε, όταν ο Πούτιν ανακοίνωσε αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία. Αλλά δεν θυμάμαι να αναφέρει τίποτα για ρωσικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν υπερ του Ισραήλ».


Η Ρωσία όχι μόνο δεν προστατεύει το Ισραήλ στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, αλλά με την παρουσία της εκεί έχει βοηθήσει να κρατήσει το συριακό καθεστώς που ενεργεί ενάντια στο Ισραήλ. Η Ρωσία δεν εμποδίζει την εκτόξευση των πυραύλων προς ισραηλινούς στόχους.

Πρωταρχικός στόχος του Πούτιν στη Συρία είναι να «βοηθήσει να κρατήσει το συριακό καθεστώς που ενεργεί εναντίον του Ισραήλ». Και αν η Ρωσία δεν αποτελεί «προστασία» του Ισραήλ στη Συρία, τίθεται σαφώς «νέο και συνταρακτικό ερωτήμα σχετικά με το ρωσικό καθεστώς».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ έχει καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία θεωρεί ότι η Χεζμπολάχ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ήττα ISIS στη Συρία. Αυτό απο μόνο του μας φοβίζει καθώς για εμάς η χεσμπολαχ είναι τρομοκρατική οργάνωση αντισιωνιστική!

Έχουμε αναφερθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Συρία στον ΟΗΕ με απεσταλμένο του Μπασάρ Τζααφάρι είπε ότι η χρήση των Συριακών αντιαεροπορικών πυραύλων εναντίον ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών ήταν ένα «μήνυμα» από τον Πούτιν.

Ο πρέσβης του Ισραήλ κλήθηκε από τη Μόσχα, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις της Παρασκευής, και οι εκθέσεις έχουν προκύψει ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι έδρευαν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την περιοχή που προσκουραν οι πύραυλοι οπότε υπάρχει σίγουρα λόγος για να πιστεύουμε τον ισχυρισμό του Τζααφάρι.

Πηγή
 
Top