Aυτές είναι οι συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός του BBC, τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Αίτνα, που προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και τα μέλη του συνεργείου του βρετανικού δικτύου.

Στο βίντεο φαίνονται οι καπνοί που βγαίνουν από τον κρατήρα του ηφαιστείου και ακούγονται οι εκρήξεις, ενώ στη συνέχεια η τηλεοπτική κάμερα πέφτει στο έδαφος και ακούγονται οι φωνές όσων έτρεξαν να σωθούν. Στα επόμενα πλάνα, διακρίνονται οι τουρίστες, που φέρουν τραύματα στα πρόσωπά τους, να μπαίνουν μέσα στο πούλμαν που τους μετέφερε μακρυά από το ηφαίστειο.

Όλοι οι τραυματίες φέρουν ελαφρά τραύματα και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. «Πολλοί τραυματίστηκαν -ορισμένοι στο κεφάλι, άλλοι είχαν εγκαύματα, κοψίματα και μελανιές» έγραψε στο Twitter η ρεπόρτερ του BBC Ρεμπέκα Μορέλε.

Η ίδια διευκρίνισε ότι τα μέλη της ομάδας του βρετανικού δικτύου είναι καλά στην υγεία τους, με επιπόλαια τραύματα, αλλά αρκετά αναστατωμένοι, καθώς όπως είπε: «ήταν απίστευτα τρομακτική» η εμπειρία.

Σύμφωνα με ειδικό ηφαιστειολόγο που μίλησε στη ρεπόρτερ και ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αυτό ήταν το πιο επικίνδυνο περιστατικό που έχει ποτέ βιώσει τα 30 χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.


Πηγή

 
Top