Άνω κάτω είναι τις τελευταίες ώρες η Κουμουνδούρου, καθώς τα όσα ειπώθηκαν από τον στενότατο συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου περί «σκιών» και «συνδιαλλαγών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Θανάσης Οικονόμου ως καλεσμένος της εκπομπής «Επόμενη Ημέρα» απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση περί του Πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε βαριές καταγγελίες για πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί το excel που παρουσίασε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση.

«Υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους»
Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά για τους μετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».Τότε, ο κύριος Οικονόμου σχολίασε πως «μα η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια», αφήνοντας εμβρόντητους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ.
«Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» είπε ο κ. Κακλαμάνης με τον Θανάση Οικονόμου να επιμένει πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Η αποστροφή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του παρουσιαστή, Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος ζητώντας από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή», εισέπραξε ως απάντηση από το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως «και σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές».
«Δηλαδή λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη» αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Θανάση Οικονόμου να συνεχίζει, λέγοντας πως «σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχανε, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις». Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να αντιδράσει έντονα ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο;».
Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης συνέχισε επικαλούμενος τον τότε πρόεδρο της Βουλής: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;» διερωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης.
Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ήταν σε γνώση του όλα αυτά, απάντησε «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ - «άδειασμα» από την Κεχαγιά
Οι  αιτιάσεις του Θανάση Οικονόμου προκάλεσαν ένταση και αντιδράσεις τα επόμενα λεπτά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά να επιχειρεί να διασώσει την εικόνα του κόμματος, «αδειάζοντας» τον κ. Οικονόμου, με τη φράση «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Το παρασκήνιο και το «Κόκκινο»
Ωστόσο, υπαινιγμοί και αιχμές για πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλη και βουλευτές της Νέας Αριστεράς είχαν αρχίσει να διατυπώνονται από νωρίς, δημιουργώντας τριβές μεταξύ νυν και πρώην συντρόφων, με επίκεντρο το κομματικό ραδιόφωνο, «Στο Κόκκινο».
Από αυτό ορμώμενη, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαρία Κανελλοπούλου σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα πως «Νίκος Βούτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και φυσικά Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσουν αν πράγματι με δικό τους νόμο «ξέπλυναν» φορολογικές αμαρτίες της οικογένειας Μητσοτάκη. Σε απάντησή της, υπήρξε μια μακροσκελής απάντηση του Νίκου Βούτση, όπου επισήμανε πως «δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω διαβολές που από τότε συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους».


 
Top