Στέφανος Τζουμάκας
Επαναφέρω στη δημοσιότητα την πολιτική δήλωση αποχώρησης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., μετά και τη συνολική παρουσία –και με πρακτικές πολιτικής απάτης- του «κονφερασιέ» στη προεκλογική περίοδο για τις Ευρωεκλογές.
Το κείμενο είναι επίκαιρο και γιατί πλέον είναι ευρέως σαφές ότι ορισμένοι θέλουν να εγκατασταθούν στη χώρα με πρακτικές Κολομβίας.
Η πολιτική κρίση στη χώρα θα έχει και συνέχεια καθότι σε δέκα μήνες θα έχουμε νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και ορισμένοι προετοιμάζονται ήδη για πρόωρες Εθνικές εκλογές το 2025.
Σ.Τ.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023
Δήλωση παραίτησης Στέφανου Τζουμάκα από Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
To θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία του εκπροσώπου των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το Προεδρείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετα την αποχώρηση του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα. Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Η δεύτερη πράξη ακολούθησε χθες, ο επιθανάτιος ρόγχος επιταχύνεται και θα οδηγηθούν οι εναπομείναντες σε νέα βαριά εκλογική ήττα στις Ευρωεκλογές. Μια ομάδα τιμωρών που δεν έχει καμία πολιτική επιδίωξη στηρίζει αυτή την ευτελή εξέλιξη. Χρησιμοποιούν ένα τύπο από την Goldman Sachs για να καταλάβουν πόστα που τους στερούσαν οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι. Τους οποίους επίσης, έχω κατακρίνει από το 2019 ότι προέβαιναν σε αποκλεισμούς σε βάρος της ισότιμης συμπόρευσης και της διεύρυνσης.
Με αυτό το πρόσχημα όμως οι «μασκοφόροι» της δήθεν ανανέωσης είναι αδίστακτοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τη προοδευτική παράταξη. Ρυπαίνουν το δημόσιο βίο.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Πράγματι χθες είδαμε τα νέα επιτεύγματα της πραγματικής «πέμπτης φάλαγγας» και της παρακμής της. Είναι τα μαθήματα από τη Goldman Sachs, από το χρηματιστήριο της Wall Street στη NY, από τις μπίζνες εφοπλιστών με αγοραπωλησίες Tankers. Από το κόμμα του Τραμπ μέχρι τη CIA και το Πεντάγωνο. Οποία παρακμή…
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πετύχει την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή κρίση και τον συγκροτούν αγωνιστές. Ωστόσο, σήμερα είναι ένα διχασμένο κόμμα. Ανάμεσα σε αγωνιστές που έχουν πολιτικές επιδιώξεις και ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προσωπικές επιδιώξεις και συσπειρώνονται σε μηχανισμούς. Η διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη πολιτική και σε άλλους του πολιτικού εκφυλισμού και της παρακμής που τρέχουν για την εξουσία, τα πόστα και τα αξιώματα, είναι πασίγνωστη και διαχρονική.
Αυτή η κρίση οξύνθηκε και ήλθε στην επιφάνεια με την αποχώρηση του Α. Τσίπρα.
Ήλθε στη επιφάνεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλει πολύ δρόμο για να εξελιχθεί από συστήματα αρχομανών και μηχανισμών σε Πολιτικό και Λαϊκό κόμμα. Γιατί οι άνθρωποι της εξουσίας απεχθάνονται τη Πολιτική. Τη χρησιμοποιούν για προσωπικούς και ακόμα για ιδιοτελείς σκοπούς. Και ακόμα τη χρησιμοποιούν όχι για να γίνουν καλύτεροι αλλά για να φέρουν τους αντιπάλους τους σε δυσχερέστερη θέση. Είναι οι λεγόμενοι τιμωροί που στοχεύουν πρόσωπα αλλά είναι «όρνιθες» ενώπιον του συστήματος που λυμαίνεται τη χώρα και βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.
Υπάρχουν βέβαια και οι καλόπιστοι που οι επιτήδειοι τους παραπληροφορούν για δήθεν κινδύνους και εχθρούς για να έχουν οπαδούς χωρίς επίπεδο αλλά μόνο απαξίωση του Δημόσιου βίου. Θα πρέπει όμως, να θυμούνται ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
Σε ποια χώρα θα επέλεγαν πρόσωπα σε ηγετικές θέσεις, τα οποία:
- έχουν κατηγορηθεί για πλαστογραφία σε επιδόσεις γνώσεων;
- διακρίθηκαν στο παρασιτισμό και σε χρηματιστηριακό «τζόγο» και έχουν- κατά δήλωση τους- τόσο πλούτο που δεν χρειάζεται να εργασθούν. Ιδιαίτερα στη χώρα μας που έχει πικρή εμπειρία από το χρηματιστηριακό τζόγο και τη λαφυραγώγηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας;
-προέβαιναν σε αγοραπωλησίες πλοίων και tankers σε συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων και δήλωσαν ότι ελάμβαναν δάνεια με προσωπική εγγύηση;; Η παραπληροφόρηση έχει όρια.
-συμμετείχαν σε οργανισμούς προώθησης εξοπλιστικών προγραμμάτων από τις ΗΠΑ σε τρίτες χώρες καθώς και χειραγώγησης των ΜΜΕ, όπως το Center for Strategic and International Studies (CSIS) υπό την αιγίδα κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως το Πεντάγωνο και η CIA; Κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής που έχει αίσθηση όχι μόνο του χθες αλλά και ενός μέλλοντος για την Αριστερά και τον Προοδευτικό χώρο να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Κάθε στέλεχος και μέλος πρέπει επίσης, να πράξει το ίδιο.
Το εν λόγω ζήτημα αφορά στην ασφάλεια της χώρας. Και όσοι έχουν διαχειριστεί διακρατικές υποθέσεις, ξέρουν τι εννοώ.
Η εκτρωματική αυτή εξέλιξη στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμπτωμα της επιχείρησης διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το τυχοδιωκτισμό και το καιροσκοπισμό το πλήρωσε ακριβά η προοδευτική παράταξη και η χώρα.
Δεν είναι απλώς ιδεολογικό το θέμα. Αφορά σε βασικές αρχές για το Δημόσιο βίο. Αφορά στο Σύνταγμα και στο Δίκαιο.
Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουν την εύνοια συγκεκριμένων καναλαρχών;;
Στις ΗΠΑ οι πλούσιοι έχουν λέσχες. Μια από αυτές είναι ορισμένων Ελλήνων που την αποκαλούν Million Dollars. Λέσχες που χρηματοδοτούν και πολιτικούς και ιδρύματα.
Βοά η πιάτσα της ξένης διπλωματίας της Αθήνας για τις προτιμήσεις προσώπων και εξελίξεων σε μια σειρά από χώρες, όπως και στην Ελλάδα.
Με τον Αλέξη Τσίπρα έχω συνεργασθεί καθόλη τη περίοδο από το 2012 και μετά. Και έκανα προτάσεις που ορισμένες έγιναν δεκτές και σε κυβερνητικό επίπεδο, όπως η συγκρότηση των 13 Περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων. Για την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Για την πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία καθότι η απλή αναλογική θα οδηγούσε σε αποτυχία.
Καθώς και για άλλες πολιτικές επιλογές και πρωτοβουλίες. Είχαμε συμφωνίες αλλά και διαφωνίες, όπως σε κάθε δημοκρατική συνεργασία. Με τίμησε με την επίσημη πρόσκληση του το 2019 να δημιουργήσουμε μια νέα Στρατηγική Διεύρυνσης και Εναλλακτικής Λύσης. Τη συμπόρευση ορισμένοι δεν την ήθελαν. Από όλες τις πλευρές.
Δεν συμφώνησα με την επιλογή του Α. Τσίπρα που αποχώρησε μετά την ήττα και κατά τη γνώμη μου πρέπει να επανεξετάσει τη θέση του. Προκάλεσε κρίση Ηγεσίας, κρίση πολιτικής και έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους «φύλαρχους» να προωθήσουν διχαστικούς φανατισμούς που μου θύμισαν τις εποχές του αυριανισμού.
Χρειαζόμαστε εδώ και καιρό αλλαγή πορείας, με Αξιοπιστία, Επάρκεια και Λύσεις.
Για όσους διατείνονται ότι προσβλέπουν στον Ιούνιο μετα τις Ευρωεκλογές, το λένε χάριν εντυπώσεων καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα έχει πολιτικά τελειώσει. Οι υστεροβουλίες είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων χωρίς αρχές. Η αυτοκριτική είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί.
Η χώρα μπαίνει σε ύφεση όπως και όλη η Ευρωζώνη. Πιέσεις ασκούνται για νέο κύκλο λιτότητας. Η περιοχή μας είναι σε δοκιμασία όπου συγκρούονται δυνάμεις γνωστών συμφερόντων. Χρειαζόμαστε γνώση, αξιοπιστία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός έχουμε συμφέροντα και η Προοδευτική παράταξη έχει ιστορία προσφοράς και αγώνων. Δεν θα γίνουμε ουραγοί.
Χωρίς αυτά τα ελάχιστα και βασικά κάθε άνθρωπος που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον και αρχές δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη παρωδία αλλά και την πολιτική κατάπτωση του προοδευτικού κινήματος.
@highlight
Στέφανος Τζουμάκας
 
Top