Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων οικιακών σκευών μαγειρικής στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά.
Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην υπουργού στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι, ωστόσο το ΕΚΑΒ έστειλε προληπτικά δύο ασθενοφόρα.
Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες που τους καλεί να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα. Η ίδια οδηγία δόθηκε και στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι που βρίσκεται πολύ κοντά.
Eλικόπτερο βρίσκεται στο σημείο όχι όμως για να κάνει ρίψεις καθώς είναι αστική περιοχή. Το ελικόπτερο επιτηρεί και καθοδηγεί τις επίγειες δυνάμεις.
Πυκνοί μαύροι καπνοί απλώνονται πάνω από το σημείο της έκρηξης, ενώ υπάρχει ανησυχία για τοξικό νέφος, λόγω των ανοξείδωτων υλικών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή φελιζόλ.
Στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα με 42 πυροσβέστες. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυξάνονται συνεχώς, ενώ έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή.
Λόγω της πυρκαγιας η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:
-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα
-Στην οδό Σένεκα
-Στην οδό Αιγιδών




 
Top