Όθων Κουμαρέλλας
Μερικές πληροφορίες που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση και την καταγραφή των αποτελεσμάτων.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Απόφαση Αριθ. Πρωτ.: 9429 / Β4 – 2116 / Αθήνα 29/12/2022), ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 9.716.889 άτομα. Δηλαδή ο πληθυσμός αυτός αποτελείται από Έλληνες πολίτες με (δυνητικά) πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
Γράφω εντός παρένθεσης «δυνητικά», επειδή στον πληθυσμό αυτόν συμπεριλαμβάνονται και οι ηλικίες κάτω των 17 ετών που δεν έχουν ακόμη δικαίωμα ψήφου.
Με βάση επίσης τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2021, οι ανήλικοι που δεν έχουν κατοχυρώσει ακόμη δικαίωμα ψήφου (ηλικία κάτω των 17 ετών) ανέρχονται περίπου στα 1.800.000 άτομα.
Συνεπώς το πραγματικό εκλογικό σώμα φτάνει σε αριθμό 9.716.889-1.800.000 = 7.916.889 άτομα.
Αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός πολιτών με δικαίωμα ψήφου που μπορούν να απαρτίζουν το εκλογικό σώμα (δηλαδή, τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους).
Συνεπώς, τόσο η συμμετοχή, όσο και η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά πρέπει να υπολογίζονται στη βάση αυτού του αριθμού (±50.000 πάνω - κάτω, λόγω πιθανών διαφοροποιήσεων στον πληθυσμό κάτω των 17 ετών).
Οποιοσδήποτε άλλος αριθμός εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους παρουσιαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Singular θα είναι πλαστός και άρα πλαστά τα παρουσιαζόμενα αποτελέσματα.
Ενώ δεν εγείρεται κατ’ αρχήν θέμα ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου), εγείρεται τεράστιο νομικό ζήτημα αλλοίωσης (πιθανόν σκόπιμης) των αποτελεσμάτων. Και ως γνωστόν αλλοίωση οποιασδήποτε μορφής του εκλογικού αποτελέσματος αποτελεί ποινικό αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Μάλιστα το αδίκημα αυτό, με πρόσχημα την μη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, διαπράττεται κατ’ εξακολούθηση και αφορά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.
 
Top